Gaserova: 'Olimpijska šampionka' zvuči sjajno!

Snoubord 22. feb. 201810:42 > 10:47
Podeli:
Getty Images/Lars Baron

Austrijanka Ana Gaser, koja se okitila zlatom u snoubordu u disciplini big ejr, istakla je da je ponosna na sebe, ali i da je divan osećaj biti olimpijska šampionka.

Vreme uoči ovog finala bilo je jedno od najtežih u mom životu. U Južnoj Koreji smo već tri i po nedelje i kompletna tenzija se gomilala i svela na taj jedan dan. Pritisak je postao još jači i osetniji posle finala u sloupstajlu. Kada je mentala komponenta u pitanju, ovo je bilo najteže takmičenje na kojem sam ikada učestvovala„, istakla je Gaserova, koja je pre poslednje serije već imala sigurno srebro, ali je poslednjim skokom došla do najsjajnijeg odličja.

Iako je posle druge serije imala srebro, austrijska snouborderka rešila je da preuzme rizik i da pokuša da posle treće i poslednje runde dođe do zlata.

„Kazala sam sebi da nemam šta da izgubim i da jedino mogu da pobedim. Već sam imala u rukama srebrnu medalju. Znala sam da ako poslednji skok izvedem kako treba, da će to biti dovoljno za zlato, o tome sam razmišljala. Dugo smo diskutovali da li bi bilo bolje da idem na sigurnoi, ili da sledim plan koji smo imali od početka i da preuzmem rizik prilikom poslednjeg skoka. Toliko se radujem da sam to uradila i da sam uspela„, istakla je 26-godišnjakinja.

https://twitter.com/Basselona_Barca/status/966491839497777152

Iako je trijumfovala na Svetskom prvenstvu i na X gejms, Gaserova ističe da je medalja na ZOI nešto sasvim posebno.

Sa sigurnošću mogu da kažem da je ovo jedan od mojih najvećih uspeha i najznačajnijih momenata u životu. Ovo je tako visok nivo i ja sam dala sve od sebe. Olimpijske igre su najveće takmičenje koje postoji. ‘Olimpijska šampionka’ zvuči sjajno, neverovatno, još ne mogu da se naviknem. Zaista posebna medalja„, ponosno zaključuje Austrijanka.