Da li domaćin mora da pobedi? U Koširovom slučaju da

Snoubord 24. feb 201811:57 > 12:01
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Slovenački snouborder Žan Košir osvojio je bronzanu medalju u paralelnom veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, ali snimci njegove trke u polufinalu ukazuju da je morao da se bori za zlato.

Košira je u polufinalu eliminisao domaći snouborder Sang-Ho Li, pobedivši ga u foto-finišu za jednu stotinku, tako kažu zvanični rezultati. Međutim, snimci pokazuju da je Slovenac prvi prošao kroz cilj, tačnije tačnije i bord i ruka su mu bile ispred Lijevih. Uz to, pravila kažu da je pobednik onaj snouborder koji prvi prođe kroz cilj bilo kojim delom tela.

Čak je i Košir bio ubeđen da je prošao u finale, čim je prošao kroz cilj počeo je da slavi, ali su zvanični rezultati pokazali da ga je Li pobedio za stotinku. Slovenac je protestovao kada je video snimak, ali to nije vredelo.


Nikad mi se nije desilo da imam šansu da stignem do cilja, podignem ruke kao pobednik i izgubim. Nisu želeli ni da me saslušaju, samo su želeli domaćeg snoubordera u finalu„, rekao je Košir u intervjuu za Radio-televiziju Slovenije.

Košir je u malom finalu uspeo da pobedi Francuza Silvana Dufura za skoro sekundu i po, dok je Li u velikom morao da se zadovolji srebrom, pošto je bolji od njega bio Nevin Galmarini iz Švajcarske.