Od hamburgera na krovu do bronze na ZOI

Umetničko klizanje 13. feb. 201811:42 > 12:50
Podeli:
Getty images/Adam Pretty

Adam Ripon i Mirai Nagasu su američki klizači koji su osvojili bronzu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Pored toga, njih svoje su i najbolji drugari.

Cimeri smo u olimpijskom selu. Kada smo stigli, zagrlio sam je i kazao joj: ‚Mirai, ovde smo, uspeli smo‘„, istakao je 28-godišnji Ripon.

Nagasu je u ponedeljak ispisala stranice istorije – postala je prva Amerikanka koja je na ZOI izvela trostruki aksel.

Volim svoju drugaricu i veoma sam ponosan na nju. Celog života sam čekao na ovo, a sada sam mogao da vidim svoju drugaricu kako izlazi na led i skija i bolje nego što sam zamišljao“, srećan je Ripon, koji je pobrao brojne simpatije publike posle kratkog programa koji je izveo u ekipnoj konkurenciji.

Riponu i Nagasuovoj u Pjongčangu za sada ide odlično, a pre nešto više od četiri godine bili su u suzama jer nisu uspeli da obezbede mesto u američkom olimpijskom timu i otputuju u Soči.

Pre četiri godine ništa nismo uradili. Pošto smo saznali da se nismo kvalifikovali, otišli smo u Mirainu kuću, popeli smo se na krov i jeli smo hamburgere zbog toga što smo bili uznermireni što nećemo biti na ZOI“, zaključio je američki klizač.

Takmičenje u umetničkom klizanju u Pjongčangu nastaviće se u noći između utorka i srede, u dva sata posle ponoći, kada ćemo imati priliku da vidimo kratki program sportskih parova.