Svetski šampioni vode nakon kratkih programa

Umetničko klizanje 14. feb. 20186:08 > 6:15
Podeli:
Richard Heathcote, Getty Images Sport

Nakon kratkih programa u umetničkom klizanju za parove na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu na prvom mestu je kineski par Venjin Sui i Čong Han.

Kineski klizački par Venjin Sui i Čong Han vode nakon kratkog programa sa 82.39 bodova. Aktuelni šampoini sveta na dobrom su putu da za svoju zemlju osvoje prvu zlatnu medalju u umetničkom klizanju za parove još od 2010. godine.

Richard Heathcote, Getty Images Sport

Na drugom mestu su ruski olimpici Evgenija Tarasova i Vladimir Morozov koji su za svoj kratki program dobili 81.68 poena. Tarasova i Morozov su aktuelni evropski šampioni, a prošle godine su na Svetskom prvenstvu bili trećeplasirani. Do sada nisu nastupali na Zimskim olimpijskim igrama.

Na trećem mestu su Kanađani Megan Duamel i Erik Radford (76.82). Megan i Erik već imaju olimpijsko zlato, a dva puta su bili svetski šampioni. Kanadska klizačica je pre samog nastupa imala seriju stresnih situacija – prvo je ispustila telefon u toalet šolju, a zatim zamalo ušla u pogrešan autobus za takmičare koji bi je odvezao na neko drugo borilište. Ipak, nekako je uspela da stigne na vreme.

Mali zaostatak koji je moguće nadoknaditi u borbi za treće mesto, ili čak i bolji plasman imaju Nemci Aljona Ševčenko i Bruno Masot (76.59), Kinezi Ćoju Cu i Hao Žang (75.58) i Francuzi Vanesa Džejms i Morgan Sipre.

Parovi koji su se kvalifikovali za slobodne programe, njih 16, nastavljaju takmičenje i borbu za medalje 15. februara u dva časa i 30 minuta po našem vremenu.