Japanski car Hanju uz Vinija Pua gleda ka novom zlatu

Podeli:
Harry How, Getty Images Sport

U noći između četvrtka i petka na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu je održan kratak program za muškarce u umetničkom klizanju, a najbolji rezultat je ostvario vladajući šampion iz Sočija Junzuru Hanju.

Osvajač zlatne medalje iz Sočija za senzacionalan nastup na melodiju Frederika Šopena osvojio je sjajnih 111,68 poena, što je za njega veliki uspeh pošto se nije takmičio od oktobra i povrede ligamenata skočnog zgloba. 

Japanac je ovim rezultatom takođe postavio i olimpijski rekord računajući kratak program. 

Hanju je prikazao sjajnu veštinu na ledu, posle čega su ka njemu poletele mnogobrojne plišane lutke crtanog junaka, medvedića Vinija Pua, čiji je on veliki fan. 

https://twitter.com/purelyuta/status/964364999278829569

Slobodni program u umetničkom klizanju za muškarce će biti održan u noći između petka i subote od 2:00 po srednjeevropskom vremenu, a ostaje pitanje kako će se u dužem nastupu snaći najbolji klizač današnjice, koji je ipak rovit došao na ZOI. 

Drugo mesto u kratkom programu sa 107,58 poena osvojio je španski veteran Havijer Fernandez, koji je nastupao uz muziku na temu iz filmova Čarlija Čaplina, dok je treći bio još jedan Japanac – Šoma Uno sa 104,17 poena. 

Četvrti je bio Kinez Džin Bojang, peti takmičar iz Rusije Dmitri Alijev, a šesti srebrni iz Sočija Kanađanin Patrik Čen sa 90,01 poena, koji je prilično grešio u kratkom programu, ali ima šanse za medalju.