Gej klizač: Ja sam ljubimac Amerike

Umetničko klizanje 17. feb. 201815:10 > 15:27
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Klizač iz Sjedinjenih Američkih Država Adam Ripon, koji je pažnju na sebe skrenuo time što je otrkio da je gej 2015. godine, završio je kao deseti takmičenje u umetničkom klizanju. Po završetku učešća na Olimpijskim igrama u Pjongčangu Ripon kaže da će razmisliti o zavšetku karijere.

Klizač Adam Ripon, koji je priznao da je gej 2015. godine, osvojio je u Pjongčangu i bronzu u ekipnoj konkurenciji sa timom Sjedinjenih Država. Ripon je inače dospeo u žižu javnosti kada je na društvenim medijima kritikovao američkog potpredsednika Majka Pensa zbog stavova o pravima LGBT osoba, a isto to ponavlja u svojim intervjuima.

To je tačno ono što sam ja. Potpuno sam iskren sa ovim olimpijskim iskustvom. Sve što sam hteo je da budem iskren i otvoren i da se zabavljam u medijima. Hteo sam da uživam i jedam uživao svakog sekunda na Olimpijskim igrama – ja sam ljubimac Amerike(America’s Sweetheart)„, rekao je Ripon koji će razmisliti o povlačenju nakon Igara u Južnoj Koreji. 

Ripon je nedavno rekao da ne bi imao osećaj da je dobrodošao u Belu kuću jer je gej. 28-godišnji klizač bi kao osvajač bronzane medalje trebalo posle Olimpijskih igara da ide na prijem u predsedničku rezidenciju sa ostalim osvajačima medalja. 

Videćemo, trebaće mi nekoliko dana van leda, da se osuše kostimi, da popijem neko piće… Videćemo da li ću ići u Belu kuću„.