Čudesni plesači iz Kanade postavili novi svetski rekord

Umetničko klizanje 19. feb 20186:18 > 6:39
Podeli:
Ronald Martinez, Getty Images Sport

Kanadski par u umetničkom klizanju Tesa Virtu i Skot Moar postavio je novi svetski rekord u kratkom programu plesa na ledu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Zlatni sa ZOI u Vankuveru 2010. i srebrni sa ZOI u Sočiju 2014. godine ponovo su oduševili svojom magijom na ledu, pošto su u kratkom plesu postavili novi svetski rekord, koji sada iznosi 83,67 bodova. 

Virtuova i Moar, koji su partneri već dve decenije, a imaju osvojena i tri svetska šampionata, su u stvari samo popravili svoj pređašnji rekord koji je iznosio 82,68 bodova. Oni su u ritmu sambe, rumbe i ča ča ča plesali uz melodije pesama Sympathy for the Devil, Hotel California i Oye Como Va, čime su zaslužili prvo mesto pred slobodni program 20. februara, posle kog će se znati i osvajači medalja. 

Drugo mesto u kratkom programu osvojili su Francuzi Gabrijela Papadakis i Gijom Sizeron sa 81,93 bodova, treći su bili Amerikanci Medison Habel i Zakari Donahju (77,75), dok su do bodova za četvrto mesto došli njihovi sunarodnici Maja i Aleks Šibutani (77,73). 

Par Tesa Virtu i Skot Moar je posle ZOI u Pjongčangu najavio penzionisanje, a u Južnoj Koreji je već došao do jednog zlata, i to u nadmetanju timova.