Zvezda je rođena: Dva svetska rekorda za 10 minuta!

Podeli:
Harry How, Getty Images Sport

Olimpijka iz Rusije u umetničkom klizanju Alina Zigitova postavila je svetski rekord u kratkom programu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ona je neverovatnim nastupom oduševila žiri i sakupila 82.92 boda i tako oborila svetski rekord koji je samo desetak minuta ranije postavila njega koleginica iz nacionalnog tima Jevgenija Medvedeva (81.61).

Ruskinje su, dakle, dominirale u ovoj disciplini, dok je treća bila Kanađanka Kejtlin Osmond sa 78.87 bodova.

Četvrto mesto zauzela je Japanka Satoko Mijhara (75.94), peto njena zemljakinja Kaori Sakamoto (73.18), šesto legendarna Italijanka Karolina Kostner (73.15)…

Petnaestogodišnja Agitova je pre nekoliko dana osvojila srebrnu medalju u Pjongčangu u timskoj konkurenciji, a u ekipi je bila i Medvedova.

Oborila sam svetski rekord? Nisam znala. Drago mi je što se to dogodilo. Nije tajna da imam najsloženiji program na svetu. Ako sve odradim kako treba jasno je da ću dobiti visoke ocene,“ izjavila je mlada Ruskinja.

Dva svetska rekorda za 10 minuta? Ovo je istorisjki trenutak, poseban. To se retko događa. Pripremiću se za slobodan program kako bih dala sve od sebe na ledu,“ dodala je Medvedeva.

Slobodni program za žene će biti održan u noći između četvrtka i petka od 2:00 po srednjeevropskom vremenu, kada će biti podeljene i medalje.

Takmičenje u umetničkom klizanju na ZOI završava se egzibicijom u nedelju ujutro sa početkom u 01:30 časova.