Ko će biti četvrti čovek u nemačkom kvartetu?

Ski skokovi 4. feb. 201817:42 > 05. feb. 2018 15:42
Podeli:
Getty Images/ Adam Pretty

Nemačkom olimpijskom timu nedostaje još jedan skakač za Pjongčang. Pored Riharda Frajtaga, Andreasa Velingera i Markusa Ajsenbihlera mesto u timu dobiće Štefan Laje ili Karl Gajger.

Laje do sada nije imao zapaženijih rezultata i nikada nije stigao do podijuma, dok je svoju jedinu pobedu zabeležio sa timom. Bez obzira na to, trener nemačkih skakača Verner Šuster smatra da na Lajea može da računa.

On je dobar skakač i veoma je konstantan. On je važan deo našeg tima, ali se nekada čini kao da ga neka nevidljiva ruka viče nazad“, istakao je Šuster o momku koji na takmičenjima u Svetskom kupu nikada nije ušao u najboljih pet.

Laje, sa druge strane, smatra da je dorastao zadatku i ističe da mu je uloga četvrtog čoveka u nemačkom kvartetu odlično legla, te se na Svetskom prvenstvu u ski skokovima prošle, ali i na Svetskom šampionatu u ski letovima ove godine odlično osećao.

Pritisak u timu me ni najmanje ne opterećuje. Želim da u narednih nekoliko nedelje upijem što je više moguće emocija i uspomena“, istakao je Laje.

U duelu između njega i Karla Gajgera, izgleda da Laje ima više šansi da se pridruži Frajtagu, Velingeru i Ajsenbihleru na putu u Južnu Koreju, i to zbog toga što je u poslednje vreme u sve boljoj formi, ali i zbog toga što mu skakonica u Pjongčangu leži. On je prošle godine na generalnog probi sjajnim skokom od 139,5 metara postavio rekord skakaonice.