Stoh: Nemam nikakva očekivanja

Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Dvostruki olimpijski šampion Kamil Stoh kao favorit stiže na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, ali se ne opterećuje rezultatima.

Stoh je pre četiri godine u Sočiju slavio kako na maloj, tako i velikoj skakaonici, a iste sezone je osvojio i Kristalni globus.

Poljak je ove sezone odbranio titulu na Četiri skakaonice, a takođe je postao prvi čovek uz Svena Hanavalda koji je trijumfovao na sve četiri stanice turneji. Uz to, pred sam finiš sezone drži čelo generalnog plasmana Svetskog kupa posle odličnog izdanja tokom vikenda u Vilingenu.

Nemam nikakva očekivanja. Nadam se da će vremenski uslovi biti pravedni za sve i da će atmosfera biti lepa“, rekao je Stoh.

Stoh je u Vilingenu zauzeo drugo i četvrto mesto, što mu je donelo trofej namenjen pobedniku vikenda u nemačkom ski centru, za šta mu je sledovalo i 25.000 evra.

Bio je ovo odličan vikend za ceo tim Poljske. Srećan sam i zadovoljan svojim rezultatom, kao i celim vikendom. Sada se okrećemo Koreji“, istakao je Stoh.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu na programu su od 9. do 25. februara, ali skakače kvalifikacije na maloj skakaonici očekuju već u četvrtak.