Velinger: Ne mogu da verujem

Ski skokovi 11. feb. 20180:52 > 0:58
Podeli:
Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Nemački ski skakač Andreas Velinger rekao je da ne može da opiše kako se oseća posle osvajanja zlata na maloj skakaonici na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Velinger je bio najbolji u kvalifikacijama, ali je njegov trijumf pravo iznenađenje, posebno zbog činjenice da je bio peti posle prve serije. Međutim, sjajnim skokom od 113,5 metara uspeo je da se probije na čelo, a nijedan od rivala koji su sledili nije mu pripretio.

Mladi Nemac je na kraju ostvario najveći uspeh karijere zahvaljujući ukupnom skoru od 259,3 bodova. Srebro je pripalo Johanu Andreu Forfangu, dok se bronzom okitio Robert Johanson.

Mislim da je drugi skok bio rekordan, ali to nije važno. Nije mi bilo lako da odgledam sam kraj takmičenja u dnu skakaonice. Plakao sam, a jedan od mojih drugova iz tima rekao mi je da mogu da osvojim zlato. Odgovorio sam da moramo da sačekamo jer i drugi mogu da skoče jednako daleko. Na kraju je sve bilo neverovatno. Ne mogu da verujem, moj drugi skok je bio sjajan. Biti na kraju na samom vrhu, ne mogu da opišem kako se osećam“, naglasio je Velinger, koji je pre četiri godine osvojio timsko zlato u Sočiju.

Skakačima je veliki problem tokom takmičenja predstavljao jak vetar, a nekolicina je morala da sačeka znatno duže od ostalih da bi krenuli sa zaletišta.

Vetar se poprilično menjao, u pojedinim trenucima je bio baš jak. Ali, mislim da je ovo bilo odlično takmičenje, da je bilo fer, a ako ste dobro skočili mogli ste i da se borite za sam vrh. Moj drugi skok je stvarno bio dobar“, istakao je Velinger.