Stoh: Ne želim da se probudim iz ovog sna

Ski skokovi 18. feb. 201815:33 > 15:35
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Poljski ski skakač Kamil Stoh bio je oduševljen pošto je uspešno odbranio olimpijsko zlato na velikoj skakaonici na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Stoh je na prethodnim Igrama, pre četiri godine u Sočiju, bio nezaustavljiv i na maloj i na velikoj skakaonici. Poljak zlato na manjoj skakaonici nije uspeo da odbrani, bio je četvrti, ali je zasijao nedelju dana kasnije i tako postao tek četvrti skakač koji je osvojio više od jednog zlata na velikoj skakaonici.

Do svog trećeg zlata Stoh je došao ispred olimpijskog šampiona na maloj skakaonici Andreasa Velingera i Roberta Johansona iz Norveške.

Neverovatno, ne mogu da opišem osećaj koji osećam. Osećam kao da i dalje sanjam, ali je ovo divan san i ne želim da se probudim. Želim da se zahvalim svim svojim timskim kolegama i trenerima, posebno njima, pošto su nam oni omogućili prilike da ostvarimo ono što možemo“, rekao je Stoh.

Stoh je istakao da mu je četvrto mesto na prvom takmičenju u Pjongčangu bilo alarm koji ga je probudio,.

Ovu nedelju sam posvetio samo radu, pošto sam znao da nisam pokazao šta sve mogu. Želeo sam da pokažem najbolje skokove, posebno na velikoj skakaonici, a mislim da sam to i učinio“, naglasio je Poljak.

Pored Stoha, više od jedne zlatne medalje na velikoj skakaonici osvojili su Norvežanin Birger Rud, Mati Nikenen iz Finske i Švajcarac Simon Aman. Stoh sada ima tri medalje, isto kao i Nikenen, a četiri je osvojio samo Aman.

Skakače u Pjongčangu u ponedeljak očekuju timski skokovi.