Kasai ne odustaje, skakaće na ZOI i sa 49 godina

Ski skokovi 20. feb. 201817:31 > 18:26
Podeli:
Ryan Pierse, Getty Images

Japanski ski skakač Noriaki Kasai već je ispisao mnoge stranice istorije olimpijskih takmičenja, a planira da nastavi sa skokovima i na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022.

Lars Baron, Getty Images

Iako će na sledećem najvećem planetarnom takmičenju imati 49 godina, Japanac ne planira da se odrekne skija.

Ne kažem da želim da idem u Peking, siguran sam u to. Uspeo sam da nadglasam porodicu i da ih ubedim da treba da skačem i dalje. Uznemiren sam što nisam osvojio medalju, ali to mi je podstrek da odem u Peking za četiri godine“, objašnjava Kasai i dodaje da ni posle Pekinga ne namerava da se penzioniše već želi da ode na ZOI i deseti put za redom.

Kasai je debitovao na Igrama u Albertvilu 1994, a samo četiri godine kasnije u Lilehameru je osvojio timsko srebro na velikoj skakaonici. U Sočiju se okitio sa još dve medalje, individualno je osvojio srebro, a bronzu je uzeo u timskoj konkurenciji.

U Sočiju je postao najstariji osvajač medalje u timskoj i individualnoj konkurenciji (41 godina i 254 dana), a u Pjongčangu je osim što je osmi put na Igrama, postavio rekorde po broju timskih i individualnih startova (6+15).