Ferk za SK: Na ZOI se rizikuje više nego obično

Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Jedna od uzdanica slovenačkog tima na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu biće i Maruša Ferk. Za nju će predstojeće Igre biti treće u karijeri, a do sada joj je najbolji rezultat deseto mesto pre četiri godine u Sočiju.

Ferk je u dosadašnjem delu sezone devet puta bila među osvajačicama bodova, a iz nedelje u nedelju je nizala sve bolje rezultate. Utisak je da je na vreme tempirala formu, na šta kaže:

To sigurno svako želi, da u najboljoj formi bude u Pjongčangu na Olimpijskim igrama. Mi skijaši počinjemo sezonu u oktobru, nastavljamo u novembru, pripremamo se za svaku trku Svetskog kupa. Jesu Olimpijske igre nešto posebno, ali zaista moramo da se spremimo za svako takmičenje jer je svako posebno. Sigurno je da je najvažnije da se u ovim poslednjim nedeljama malo fokusiramo, da se odvojimo od rutine, i da se spremimo za Olimpijske igre“.

Slovenačka skijašica kaže da joj je u Pjongčangu glavni cilj da veže dve dobre vožnje i da prenese ono što je pokazala na treningu.

Prvo želim da na takmičenju skijam onako kako sam to činila na treningu. Prošle godine mi to nije uspelo, da sastavim dve dobre trke, bila sam upadljivo bolja u drugoj vožnji. Zato sada želim da skijam kao na treningu. Videla sam da su tereni zahtevni, da je podloga drugačija, da će biti teška i ledena. Na neki način to će mi i odgovarati. Zato mi je važno da u prvoj trci budem najbolja što  mogu. Treba stisnuti i rizikovati više nego obično, ipak su to Olimpijske igre“, naglašava Ferk za Sport Klub.