Srbija na pobedu do polufinala: Doktorska igra Lajovića

ATP cup 10. jan. 20201:56 > 1:57
Podeli:
Mark Metcalfe Getty Images Sport

Reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 protiv selekcije Kanade u četvrtfinalu AT Kupa, pošto je Dušan Lajović pobedio Feliksa Ože-Alijasima.

Lajović je u prvom meču u Sidneju slavio sa 6:4, 6:2.

Srpski teniser je igrao odlično, služio ga je forhend i maksimalno je koristio svaku priliku koju mu je pružio rivala. Kanađanin nije mogao da pronađe udarce kojima bi odgovorio Lajoviću, pa je napravio veliki broj grešaka.

Srbiji je potrebna još jedna pobeda kako bi se plasirala u polufinale u kome je čeka Rusija.

Očekuje se da je donese Novak Đoković u meču protiv Denisa Šapovalova.

Već u prvom gemu je Lajović imao brejk loptu, ali je mladi Ože-Alijasim uspeo da se izvuče. Potom je zapretio Kanađanin u četvrtom gemu, ali je sa tri vezana servis-vinera Srbin ipak došao do 2:2. Nastavio je u dobrom ritmu da igra Dušan, te je odmah ‘kaznio rivala’ napravivši brejk za 3:2, a onda i 4:2.

Ponovo je Lajović bio u prilici da rivalu odzme servis, ali nije iskoristio dve brejk lopte u petom gemu. Mogao je potom Kanađanin da se vrati u igru, ali se spasao Srbin, koji je potom rutinski došao do seta.

Fantastično je igrao Lajović, menjao je ritam, a fohend mu je bio odličan. S druge strane, Ože-Alijasim je nešto više grešio, pa je bio u podređenoj poziciji.

Sredinom drugog seta je Lajović došao do brejka, pošto je iskoristio petu brejk loptu u desetominutnom četvrtom gemu.

Još jednom je Dušan oduzeo servis rivalu, iskoristio je maksimalno nesigurnosti rivala i došao do 5:2. Bez problema je onda došao i do pobede.