Novak za SK: Emotivno i stresno, teško ga je probiti

ATP cup 11. jan. 202010:45 > 8:20
Podeli:
Matt King/Getty Images

Novak Đoković kaže za Sport klub da je meč sa Danilom Medvedevom u polufinalu ATP kupa (6:1, 5:7, 6:4) bio jedan od najuzbudljivijih u njegovoj karijeri.

Srbija se plasirala u finale premijernog izdanja ATP kupa.

“Jako emotivno i stresno – osećao sam pritisak pogotovo u trenucima kada se lomio rezultat u drugom setu, kao i kroz čitav treći set. Osećao sam se bespomoćno u određenim trenucima jer je on igrao toliko čvrsto i toliko je malo grešio da je bilo teško probiti ga sa bilo koje strane. Iskreno, napredovao je dosta u kretanju“, kaže Novak za Sport klub i dodaje:

Povezano

“Odigrao sam izvrsno do 6:1, 1:0. Onda je došao gem koji je trajao dosta dugo, malo je sreće nedostajalo da zadržim svoj servis – mislim da bih ga u tom trenutku slomio i da bih uspeo da dobijem u dva seta. Iznervirao sam se malo, on je podigao nivo igre, smanjio greške i za kratko vreme je bilo 4:1. Uspeo sam da se saberem i da se vratim, da dam sebi priliku da dobijem u dva seta – na 4:4 i 5:5 su bili dugi gemovi na njegov servis, bilo je tesno, mada nisam imao nijednu brejk loptu. Tu sam verovatno mogao da odigram malo hrabrije i odlučnije, malo sam previše bio pasivan, a on je znao šta radi i uveo je meč u treći set“.

Tada je drama dostigla vrhunac, a na kraju je Đoković slavio posle ukupno dva časa i 47 minuta igre.

“Bio je neverovatan set, iscrpljujući, potrošeno je mnogo energije i psihičke i fizičke i emotivne. Neverovatan je bio poen u kojem sam napravio brejk, a još neverovatniji onaj kojim sam spasao brejk loptu u poslednjem gemu. Jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam igrao za reprezentaciju Srbije, a definitivno i u svojoj karijeri“.

Đoković nije dozvolio Medvedevu da ga savlada i po treći put, a ceo meč bio je jako emotivan.

“Videli ste jednu emociju početkom drugog seta, to ne mora da se objašnjava. Prolazio sam kroz i raj i pakao u istom meču. Počeo sam izvanredno, osmilio sam zajedno sa timom i sa Nenadom određenu taktiku koju sam primenio vrlo dobro. Sve je funkcionisalo izvrsno, ali on se taktički dobro prilagodio tome, manje je grešio i više je diktirao igru. Zato je to postao drugačiji meč na mene, bio sam u poziciji na terenu iz koje sam trošio duplo više energije nego u prvom setu. Zato sam u nekim trenucima jedva hvatao vazduh i jedva disao, ali sam uspeo da pronađem način da se vratim u igru i da pobedim. Od 4:4 u drugom setu je moglo na bilo koju stranu da ide, jako neizvestan duel“.

Kompletan razgovor sa Novakom pogledajte na snimku: