Mardi Fiš među prvima koji kritikuju ATP Kup

ATP cup 12. jan 202022:05 > 22:07
Podeli:
Getty Image/ Richard Heathcote

Prvi ATP Kup je završen. Srbija je šampion. Utisk je da je turnir bio veoma uspešan, videli smo dobar tenis i tribine su na svim stadionima bile pune. Ali, ne slažu se sa tim baš svi.

Za razliku od prvog Dejvis kupa odigranog u novom formatu koji nije opravdao očekivanja i koji se uglavnom igrao pred gotovo praznim tribinama, ATP Kup bio je prethodnih nedelju dana druga priča.

Možda je i najznačajnija razlika između dva turnira ta što ATP Kup igračima donosi i poene za ATP listu.

Mardi Fiš je izneo ozbiljnu kritiku na svom Tviter nalogu:

„“Znači ATP Kup vredi više od turnira iz serije 500, računa se kao dodatni turnir, a mogu da ga igraju samo dva igrača iz svake zemlje??“, napisao je Fiš.

Pablo Anduhar je odgovorio da je turnir „smešan“, sa čime se Fiš složio, a u nastavku je u jednom od komentara ocenio i da „ovih dana ima mnogo egzibicija“.

U daljim komentarima javio se i jedan navijač Srbije koji je naglasio da nije „šala to što je Srbija pobedila“, a Fiš je odgovorio da je Srbija imala dobar tim.

Sigurno će se do narednog turnira pričati opširno o ovoj temi, o sistemu bodovanja, o sistemu samog takmičenja… Čućemo i pohvale i kritike. Ono što kao gledaoci znamo nakon prvog turnira je da smo uživali u sedam dana dobrog tenisa, a sezona je tek počela.