Đoković slomio otpor Zvereva

ATP cup 5. feb 20215:231 komentar
REUTERS/Jaimi Joy

Novak Đoković je ostavio Srbiju u igri za plasman u polufinale ATP kupa. Najbolji teniser sveta je posle preokreta savladao Sašu Zvereva 6:7, 6:2, 7:5 i izjednačio rezultat u meču na 1:1.

Tok meča:

Đoković – Zverev-tok meča: 6:7 (3:7), 6:2, 7:5

Krov je otvoren na „Rod Lejver areni“ za razliku od duela između Lajovića i Štrufa. I Đoković i Zverev su pravili duple greške na startu, ali nije viđena nijedna brejk prilika. Novak vodi 2:1.

U četvrtom gemu Đoković je došao do 15:30, ali je Saša odličnim servisima uspeo da izjednači skor na 2:2. Novak je ušao u dobar ritam i sa osnovne linije i bez izgubljenog poena, Srbin je poveo 3:2. Počela je da pada kiša i organizatori odlučuju da vrate krov. Kratka pauza u meču.

Obojica igrača dosta sigurno čuvaju svoj servis, iako nijedan ni drugi ne blistaju na početnom udarcu. Za sada nije viđena brejk lopta.

Bez izgubljenog poena Zverev stiže do 4:4, a Novak mu uzvraća istom merom za novo vođstvo ovaj put od 5:4. Ništa se ne menja ni u naredna dva gema. Srbin vodi 6:5, u narednom Nemac servira za ostanak u setu. Siguran je i sve će se rešiti u taj-brejku.

Novak pravu mini brejk i stiže do 2:1, ali već u narednom poenu Zverev vraća stvari u egal, a odmah posle još jedne Đokovićeve greške dolazi do vođstva 3:2. Sjajnim drugim servisom Nemac stiče dva poena viška 4:2, a onda Novak pogađa mreži iz riterna i Zverev je na 5:2. Još jedan sjajan poen Saše za 6:2. Srbin asom smanjuje na 6:3, ali to je bilo sve. Nemac još jednim odličnim servisom stiže do prvog seta.

Nastavio je Zverev sa impresivnom partijom iz taj-brejka i u drugom setu. Posebno je blistao na drugom servisu, kojim je u nekoliko navrata stizao do asova. Nemac dobija prvi gem, ali Đoković odmah vraća set u egal, 1:1. Nastavlja se bombrardovanje Zvereva početnim udarcem, Nemac vodi 2:1.

Novak lako izjednačava skor, a onda je konačno Zverev popustio. Duplom greškom daje Đokoviću dve brejk lopte, Srbin prvu koristi sjajnim riternom za prvi brejk u meču. Vodi Novak 3:2.

Igrao se prvi reket sveta sa živcima navijača u šestom gemu, svojim greškama je držao Zvereva u igri, Nemac je imao dva izjednačenja, ali do brejk lopte nije stigao. Đoković je poveo 4:2. Novak je ušao u pravi ritam. U narednom gemu je odigrao na neverovatnom nivou, ponovo oduzima servis Zverevu i vodi 5:2. Lako dobija i naredni gem i sa pet vezanih gemova dolazi do izjednačenja u setovima 1:1.

Treći set je Zverev otvorio sigurnim servis gemom i vodi 1:0 u odlučujućem delu meča. Pripretio je Zverev u drugom gemu, stigao do 30:30, ali sa dva asa, Đoković stiže do 1:1. Napao je Novak u trećem gemu servis rivala. Stigao je do izjednačenja, međutim nekako je Nemac pronašao dobar servis u tim trenucima i poveo 2:1.

Ponovo je na Novakov servis bilo 30:30, međutim Srbin u polju dominira i sa dva poena izjednačio je na 2:2. Đoković je došao do 15:30, ipak Zverev drži odličan ritam na drugom servisu. Vezao je tri poena za 3:2.

Sporije je najbolji teniser sveta ušao u šesti gem, međutim bez mnogo muke uspeva da ponovo izjednači skor. Treći set za sada podseća na prvi. Oba igrača su blizu brejk lopti, ali nikako da dođu do njih. Novak dolazi do izjednačenja u sedmom gemu, ali kao po nekoj matrici uslede dva dobra servisa Zvereva za vođstvo 4:3.

Ne daje Đoković nikakvu šansu Saši na svoj servis. Sa nulom stiže do 4:4. Ponovo se zakuvalo na servis Zvereva. Posle 40:15, Nemac greši dva puta i Đoković stiže do izjednačenja, a onda i do brejk lopte, prve u trećem setu. Sjajnim riternom uzima inicijativu u poenu i pravi brejk za 5:4. Novak servira za pobedu.

Zakuvalo se u desetom gemu. Zverev je došao na 30:30, ali sjajnim potezom na mreži, Đoković dolazi do meč lopte. Nemac se sjajno branio i Novak pravi grešku za izjednačenje. A onda je usledila dupla greška i Zverev dobija prvu brejk loptu u meču. Novak greši na mreži i Zverev je izjednačio rezultat na 5:5.

Nije se pokolebao Novak. Sjajnom bekhend dijegonalom dolazi do 15:40. Prvu ne koristi, ali Zverev mu poklanja brejk novom duplom greškom. Ponovo Srbin ima servis za trijumf. I ne može bez drame. Saša dolazi do 15:30. Sjajnim drugim servisom Novak stiže do 30:30, a posle greške Zvereva do druge meč lopte. Nju koristi za konačnu pobedu i izjednačenje u meču na 1:1.

Komentari

Vaš komentar