Lajović bez šanse protiv impresivnog Raonića

ATP cup 2. feb. 20211:35
Podeli:
Dušan Lajović
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Dušan Lajović izgubio je od Miloša Raonića sa 6:3, 6:4 u prvom meču duela Srbije i Kanade u prvom kolu ATP kupa.

Raonić je odigrao odlično, Lajović nije bio ni blizu brejk prilike, što je stavljalo dodatni pritisak na njega u sopstvenim servis gemovima. Nije ga izdržao Lajović – osmi gem u prvom, sedmi gem u drugom setu, tada su padali brejkovi, bila je to rutinska pobeda Raonića.

Sada sledi meč Novaka Đokovića i Denisa Šapovalova, pa dubl.

U grupi A nalazi se još Nemačka predvođena Aleksanderom Zverevom.

Tok meča:

U prvom gemu Raonić je odservirao dve duple greške, ali je u ostatku gema odlično servirao i Lajović nije stigao do brejk lopte. Duci se u četvrtom gemu suočio sa 0-30, ali nije paničio – dobri napadi i dobri servisi, pa ni Kanađanin nije došao do brejk šanse.

Prvo izjednačenje videli smo u šestom gemu. Bilo je i 15-30, na jednom od djuseva Raonić je imao i inicijativu, da bi Lajović sjajno prošao pasingom bekhendom po paraleli, da bi ubrzo izjednačio na 3:3.

Ipak, pretio je Raonić i u osmom gemu je došao do prve brejk lopte nakon što je Lajović poslao bekhend paralelu u aut. Napao je Miloš odmah iz riterna i ubrzo završio poen, pa je poveo sa 5:3. Bez izgubljenog poena, Raonić je osvojio sledeći gem, time i prvi set (6:3).

Pritiskao je Raonić i na startu drugog seta, na 1:1 je došao do 15-40, potom i do još jedne brejk lopte. Bio je to gem sa greškama na obe strane, ali Lajović nije popustio i posle šest minuta je uzeo gem za 2:1.

Do sledeće prilike Raonić je došao u sedmom gemu, i to do tri vezane. Lajović je pogodio sva tri prva servisa, na drugoj brejk lopti se izvukao iz podređene pozicije, a na trećoj napravio viner već u drugom udarcu. Međutim, kada se činilo da bi mogao da se izvuče, napravio je dve greške u nizu – 4:3 Raonić.

To je bilo presudno, Raonić je bez ikakvih problema osvojio i naredna dva gema na svoj servis, time i meč.

Komentari

Vaš komentar