Lajović ispustio Štrufa

ATP cup 5. feb 20212:29 > 2:381 komentar
REUTERS/Loren Elliott

Dušan Lajović poražen je od Jana-Lenarda Štrufa 3:6, 6:3, 6:4 u prvom meču u duelu između Srbije i Nemačke. Imao je Srbin set viška, veliku šansu za brejk sredinom drugog, ali je na kraju morao da pruži ruku nemačkom asu.

Lajović je dobro počeo. Presudan trenutak prvog seta dogodio se u petom gemu, kada je Dušan iskoristio brejk priliku i poveo 4:2. S obzirom da ga je u ovom delu igre servis služio, lako je sačuvao stečenu prednost i stigao do 6:3 i prednosti od jednog seta.

U tim trenucima sve je bilo na Lajovićevoj strani. Bio je pun samopouzdanja. Na 1:1 u drugom setu stiže do tri vezane brejk lopte. Činilo se da ide ka rutinskoj pobedi. Međutim, što svojim greškama, što zahvaljujući sjajnim potezima Štrufa, ne koristi nijednu. To je osokolilo Nemca, koji je u nastavku meča igrao znatno bolje.

Lajović je propustio brejk šansu i pri rezultatu 3:3. A onda grom iz vedra neba. Lajović mu je praktično sa tri greške poklonio tri vezane brejk lopte. Štruf je prvu iskoristio za vođstvo od 5:3. Odlično je servirao u narednom gemu i stigao do poravnanja rezultata u setovima. Nemac je vezao čak 11 poena, a Lajović je po završetku seta zatražio pomoć fizioterapeuta zbog žulja na desnoj nozi.

 

Posle ukazane pomoći Lajović je malo sporije ušao u treći set. Ipak na 30:30 osvaja dva poena i stiže do 1:0 u odlučujućem delu igre. Štruf je sa bombama iz prvog servisa lako došao do 1:1. Dušan je ušao u problem i u trećem gemu. Nemac stiže do 15:30, ali Lajović se sjajnim bekhendom izvukao iz nezgodne situacije. Imao je Dušan i gem loptu, međutim posle dve greške Štruf dolazi do šanse da oduzme servis Lajoviću. Momak iz Pazove je odigrao odličan poen i došao do izjednačenja, a nešto kasnije uspeva da povede 2:1. 

Štruf za minut stiže do 2:2 na svoj servis, a onda ponovo pritiska Lajovića. Ponovo Srbin kreće od 0:30, ali sa tri vezana poena dolazi do gem lopte, koju koristi za 3:2.

U narednom gemu, Duci konačno dolazi do 40:40, posle dva uzastopno osvojena poena, a Nemca ponovo vadi sjajan prvi servis, što mu donosi poravnanje rezultata na 3:3. I onda preslikana priča iz svih servis gemova Lajovića u trećem setu. Nemac je došao do 0:30, Dušan vraća na 30:30, ali Štruf stiže do druge brejk lopte, koju koristi za vođstvo od 4:3.

Lajović se nije predao. U osmom gemu uzima prva dva poena na servis Nemca, smanjuje Štruf na 15:30, ali posle duple greške Dušan dobija dve brejk prilike. Prvu koristi i ponovo vraća set u egal 4:4. Nemac nastavlja sa agresivnom igrom i ponovo je na semaforu 15:30, ali je Lajović dobija dugačak poena za 30:30. Štruf stiže do brejk lopte, koju realizuje za 5:4.

Imao je Štruf u desetom gemu 30:15, međutim svojim greškama daje Lajoviću brejk šansu. Ipak servis ga vadi i dolazi do đusa. Duci uspeva sjajnim riternom da izbori novu priliku za izjednačenje u gemovima, međutim Nemac ovaj put ne popušta. Sa tri vezana poena stiže do 6:4 i konačnog trijumfa za vođstvo Nemačke od 1:0.

Komentari

Vaš komentar