Troicki za SK: Jedna od najvećih pobeda u karijeri

ATP 12. okt 201618:32 > 18:36
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je za Sport klub posle pobede nad Rafaelom Nadalom da mu je cilj da se što pre vrati u Top 20.

Troicki je savladao Nadala sa 6:3, 7:6 (7-3) i plasirao se u treće kolo turnira iz Masters 1000 Serije u Šangaju.

“Jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Možda ne u smislu ATP ranga igrača kojeg sam pobedio u tom trenutku, ali Rafael Nadal je veliki šampion i jedan od najvećih u istoriji tenisa – uvek ga je teško savladati, nezavisno od toga koji je turnir u pitanju“, rekao je Troicki za Sport klub i dodao:

“Jako sam zadovoljan zbog pobede – imao sam prilike da ga pobedim u prethodnim mečevima, ali nisam uspevao. Propustio sam meč loptu na 5:4 – imao sam pravu nameru, ali realizacija nije bila dobra. Ipak, uspeo sam da slavim i nadam se da ću nastaviti tako u narednim mečevima“.

Posle velikog trijumfa Viktor je na kameri na srpskom jeziku napisao: Srećan rođendan, mama.

“Bila je uzbuđena, super je reagovala, iznenadio sam je. Čestitao sam joj naravno i pre meča, ali to što sam napisao na kameri bilo je lepo iznenađenje za nju“.

Troicki je nekada bio i 12. teniser sveta, a sada je na 31. poziciji.

“Nadam se da ću uspeti što pre da se vratim u Top 20 i naravno da želim da uđem u Top 10, ali to nije nimalo lako. Uz stare asove koji su tu već dugo, pojavila se nova generacija koja igra zaista sjajno. Konkurencija je veoma jaka i neophodna je konstantnost tokom cele godine da bi se došlo do visokog renkinga“, zaključio je Viktor za Sport klub.

Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images
Lintao Zhang/Getty Images

 U trećem kolu u Šangaju Troicki će igrati sa Robertom Bautistom Agutom, od kojeg je izgubio u oba dosadašnja međusobna meča, oba puta ove godine – u Sofiji je bilo 6:3, 6:4, a u Vinston Sejlemu 7:5, 6:7, 6:2.

Meč će početi oko 10.30, uz direktan prenos na Sport klubu.