Norman o Vavrinki: Nemoguće je izbeći žustre rasprave

ATP 23. nov 20168:31 > 8:32
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Magnus Norman, trener Stana Vavrinke, kaže da su ispunjeni glavni ciljevi koje su zadali sebi na početku partnerstva u martu 2013. godine.

“Već je bio u Top 10 i igrao je važne mečeve poput onog sa Novakom Đokovićem u Australiji. Za razliku od prošlosti, sada je sposoban i da pobeđuje najbolje u najvažnijim mečevima. Ipak, moramo da radimo na nekim delovima njegove igre“, rekao je Norman, sa kojim je Vavrinka osvojio tri Gren slem titule.

Glavni problem za Stana jeste kontinuitet, pošto ne uspeva često da igra na svom najvišem nivou.

“Kao treneru, to mi ponekad jeste frustrirajuće. Rizično je igrati dobro samo na Gren slem turnirima jer onda lako možeš da ostaneš praznih šaka. Zašto se to dešava? Postoje stvari koje ostaju samo između nas i koje drugi ljudi ne moraju da znaju. Nekada je teško izbeći žustre rasprave, ali od prve nedelje naše saradnje rekao mi je da moram da budem iskren. Ništa ne krijemo“.

Chris Trotman/Getty Images for USTA

Na pitanje da li je sledeći cilj osvajanje Vimbldon, kako bi Vavrinka kompletirao karijerni Gren slem, Norman je odgovorio:

“Još nismo o tome razgovarali. Sada nam je cilj da se poboljša na Masters turnirima, a možda dodamo još jedan turnir pre Vimbldona, Štutgart ili Hertogenboš, pošto je do sada igrao samo na Kvinsu“.