Filipusis: Kirjos ne može da promeni to ko je

ATP 26. nov. 201612:36 > 12:37
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Proslavljeni australijski teniser Mark Filipusis rekao je da Nik Kirjos mora pod hitno da shvati neke stvari i da iskoristi vreme koje ima da bi se probio, pre nego što bude kasno.

Kirjos važi za jednog od najvećih talenata u svetu tenisa, ali je poslednjih godina bio više u centru pažnje zbog svog ponašanja, nego zbog igara na terenu.

Trepnućete i imaće odjednom 26 godina, biće između 20. i 30. mesta na svetu i svi će razmišljati: ‚Šta se desilo sa njim‘. Sutra ne postoji, samo danas“, istakao je Filipusis.

Mladi Australijanac je zbog poslednjeg u nizu incidenata suspendovan je do kraja sezone i naloženo mu je da poseti psihologa. Kirjos je kažnjen jer je tokom meča na Mastersu u Šangaju, kada mu je rival bio Miša Zverev, namerno izgubio nekoliko poena.

Definitivno ne mogu da podržim sve ono što se desilo, a on isto zna koliko je pogrešio, ali je imao ludu godinu. Da sam mu ja trener, rekao bih mu da je veoma važno da ne može da promeni to ko je. Svako je svoja osoba i ima sopstvenu ličnost. Ali, u isto vreme bih mu poručio da bude svestan gde je i da shvati da ništa ne sme da uzme zdravo za gotovo. Pokušao bih da doprem do njega jer ako jedna osoba zna kroz šta prolazi, to sam ja“, naglasio je Filipusis.