Ko će biti novi trener Novaka Đokovića?

ATP 8. dec 20168:52 > 8:54
Podeli:
Ilya S. Savenok/Getty Images

Džon Mekinro, Andre Agasi i Patrik Rafter glavni su favoriti za naslednika Borisa Bekera na mestu trenera Novaka Đokovića, barem ako je suditi prema prognozama britanskih kladionica.

Na njih je kvota 9, zatim slede Daren Kejhil (11) i Patrik Muratoglu (15), a kvota je 17 na slavnog Pita Samprasa, koji se retko pojavljuje u javnosti posle završetka karijere.

Kao potencijalni kandidati spominju se i Magnus Norman, sadašnji trener Stana Vavrinke, sa kvotom 15, a izgledi da će Mats Vilander preuzeti brigu o Đokoviću su procenjeni kvotom 34.

Za sada je, posle odlaska Bekera, jedino sigurno da će Marjan Vajda ostati glavni trener, ali tek treba da se vode razgovori u kojem obimu će on biti prisutan.

“Ukoliko Đoković reši da ponovo pojača svoj tim, neophodan mu je neko ko će mu pomoći da se vrati ‘dosadnim navikama‘ posvećenih šampiona i neko ko može da mu ulije malo ‘ratničkog‘ mentaliteta – Novak ne voli takve metafore u sportu, ali nekada je i takav mentalitet potreban za najveće trijumfe, Đoković to zna jer ga je i sâm nebrojeno puta iskazao na terenu“, napisao je naš Saša Ozmo u tekstu o razlazu Bekera i Đokovića.

Sada nam ostaje da sačekamo Novaku odluku – hoće li neko i ko biti pridružen timu?