Vudbridž: Zašto bi Novak uopšte dovodio ikoga?

ATP 8. dec 201610:19 > 10:20
Podeli:
Pool/Getty Images

Tod Vudbridž, nekadašnji prvi teniser sveta u dublu, smatra da Novak Đoković neće tražiti novog trenera umesto Borisa Bekera.

“Za mene nije bila iznenađujuća vest o kraju saranje Novaka i Borisa – čest je slučaj da trener prvi ide kada igraču padne forma. Nekada taj pad forme nema nikakve veze s trenerom, a to je verovatno slučaj sada sudeći po svemu“, kaže Vudbridž i dodaje:

“Dok je Boris bio deo tima, Novakovi rezultati bili su neverovatni. Doveden je da pomogne u igri na travi i u finalima Slemova, to je i uradio, tako da je pitanje koje ćemo postavljati u sledećim mesecima ovo: ‘Šta Novak da uradi kako bi se dalje poboljšao?“.

Džon Mekinro, Andre Agasi i Patrik Rafter glavni su favoriti za naslednika Borisa Bekera na mestu trenera Novaka Đokovića, barem ako je suditi prema prognozama britanskih kladionica. Ipak, Vudbridž nije saglasan sa time.

“Novak je već velikan i nekome bi bilo vrlo teško da ga sada trenira. Kako neko uopšte da ga nadogradi? Ne poznajem nikoga ko bi sada mogao to da uradi, tako da je zdravorazumski zaključiti da će se vratiti timu s kojim je dobro funkcionisao u prošlosti – Marjan Vajda i ostatak ekipe. Formiraće usku i čvrstu grupu oko sebe koja će ga štititi i pomoći mu da povrati auru i samopouzdanje“, objašnjava 45-godišnji Australijanac, koji je u dublu osvojio 16 Gren slem trofeja.