Imas: Ako je Novak odlučio, ko sam ja da bilo šta kažem

ATP 12. dec. 201619:17 > 19:24
Podeli:
Julian Finney, Getty Images Sport

Jedan od članova tima Novaka Đokovića Pepe Imas konačno se oglasio i progovorio o metodama rada, ali i odnosu sa Borisom Bekerom, za kojeg je rekao da mu je bilo zadovoljstvo što je radio sa njim.

Imasov intervju dolazi samo nekoliko dana pošto su Đoković i Beker okončali trogodišnju saradnju tokom koje je srpski teniser osvojio 25 titula, od toga šest na Gren slemovima. Španac je istakao da je imao skaladan odnos sa Bekerom, koji je navodno uslovio Đokovića da bira između njih dvojice, ali potvrde za to nema.

Dobro poznajem Bekera, bilo je zadovoljstvo da radim sa njim. Ako je Novak odlučio da donese ličnu odluku, ko sam ja da kažem bilo šta o tome? Mi smo imali harmoničan odnos. Boris je sjajan čovek„, rekao je Imas.

Imas je Novaka upoznao preko njegovog brata Marka, kojem je pokušao da pomogne da napravi profesionalnu karijeru u senci jednog od najboljih tenisera u istoriji.

Clive Brunskill, Getty Images

Želeo je da bude profesionalac, pratio je Novaka i dve godine se borio sa depresijom. Posle pet dana rada sa mnom primetio sam napredak, Novaka je zainteresovalo kako to funkcioniše, on voli da uči i pun je poštovanja, pa smo počeli da sarađujemo„, rekao je Španac.

Mediji su mnogo pisali o Imasovim metodama, pre svega o isticanju harmonije i ljubavi o čemu Đoković sve češće govori.

Nije to sedenje u ‚lotus položaju‘ i ponavljanja poruke rivalu: ‚Pobedi me, ja te volim‘. Ako ste strastveni prema tenisu i udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali sa poštovanjem, ne kroz autodestrukciju. Mentalna ravnoteža dolazi kroz ljubav, tako prestaješ da budeš gladan jer je ona enegrija, jedina kompatibilna sa svim drugim stvarima„, objasnio je Imas svoje metode.

Imas je istakao da niko nije savršen, čemu u prilog ide činjenica da je Đoković često vrlo strastven na terenu, pa se dešava da lomi rekete.

Apsolutno ga razumem. Jasno nam je da nismo savršeni. Niko nije. I meni se dešava da radim stvari koje mi se ne dopadaju. Neophodno je, kada je telo u problemu da se na neki način oporavi„, istakao je Imas u filozofskom smislu naglasivši grljenje kao bitan metod rada sa Đokovićem.