Tomić: Cilj mi je da zaradim što više novca

ATP 7. jan 201711:17
Podeli:
Bradley Kanaris/Getty Images

Australijski teniser Bernard Tomić kaže da će igrati tenis dokle god ne zaradi dovoljno novca do kraja života.

“Moram da poštujem sport, zato ga i igram, ali u ovom poslu sam da zaradim što je moguće više novca, da nogu da se povučem i da vodim dobar život, to mi je sada glavni prioritet. Sa 15, 16 ili 17 godina, sve je bilo igra, sve je bila zabava. Sada je to biznis, osvajam titule, zarađujem novac, to je moj posao i predstoji mi dug put“, rekao je Tomić.

Na pitanje da li oseća neki gubitak ili tugu zbog tog osećaja koji je značio veliku ljubav prema igri, 24-godišnjak je odgovorio:

“Da i ne. Nisam odrastao sa mnogo novca, mislim da me je to što sam zaradio toliko novca kao mladić malo poremetilo i učinilo da poletim. I dalje poštujem tenis 100%, ali takođe poštujem i ono što je oko njega i što može da me obezbedi za ceo život. Moj posao jeste da igram tenis i da zaradim dovoljno novca“.

Tomić je rekao da je izgubio od Davida Ferera na početku sezone jer je prejako trenirao i bio je malo umoran, što je čudno za momka koji ima reputaciju ne tako velikog radnika.

S obzirom na njegovu sumnjivu radnu etiku, novinari su postavili pitanje da li je on za sada imao karijeru iznad očekivanja ili ispod očekivanja, jer s druge strane mnogi smatraju da nije ispunio talenat.

“I jedno i drugo, rekao bih da sam negde u sredini“, zaključio je Tomić.

Bernard je prošle godine bio 17. na ATP listi, a sada je na 26. poziciji.