Vajda: Nemam problem što je Imaz u timu

ATP 16. jan. 201723:03 > 23:19
Podeli:
Dennis Grombkowski/Getty Images

Trener Novaka Đokovića Marijan Vajda je u intervjuu za slovačke medije govorio o početku teniske sezone, o Borisu Bekeru, Pepeu Imazu i Australijan openu.

Dennis Grombkowski/Getty Images

Mnogo prašine je podiglo to što je Novak Đoković u tim uvrstio i Španca Pepea Imaza, koji mu pomaže na mentalnom planu. Vajda kaže da tu ne vidi problem, već da je sve podređeno što boljim igrama srpskog tenisera.

“Novak je kao vrhunski sportista izložen velikom stresu, a sada je našao sebi mentora koji je upoznat sa tenisom i pomaže mu dosta sa stresom. Pojavile su spekulacije da ja imam problem sa njegovim prisustvomu timu i da ie smeta njihov odnos, ali to nije tačno. Ja u tome ne vidim ništa negatvno, naprotiv. Najveći prioritet za Novaka je nastup na Grend slemu, a da bi sve uspešno ostvarilo potrebno je da se održi taj pozitivan mentalni stav“, kaže slovački stručnjak.

Julian Finney, Getty Images Sport

 Vajda ističe da je Novak bio u krizi, ali da ju je prevazišao.

“Novak je prošle godine preispitivao sebe i našao je balans. Finale u Dohi je odigrao veoma dobro. Došlo je i do male krize, u polufinalu protiv Verdaska, ali je uspeo da se izdigne i izađe iz meča kao pobednik. Potom je u finalu savladao Endija Marija i spreman dočekuje Australijan open“, rekao je Marijan Vajda.

Slovak objašnjava i razlaz Novaka Đokovića sa doskorašnjim prvim trenerom Borisom Bekerom.

„Već sam nekoliko puta pokušavao da objasnim, ali nije jednostavno. Novaka poznajem dugo, vrlo dobro i privatno i lično. I ja sam profesionalac i pitao sam sebe šta je prioritet. Boris je bio značajan deo tima i doprineo je Novakovom uspehu u prethodnom periodu i osvajanju titula. Novak je bio samokritičan, a Beker možda nije svesno prihvatio taj razlaz, ali sa nama o tome nije pričao i ne možemo da nagađamo o tome šta se sa njim događalo posle razlaza sa timom“, dodaje Vajda i kaže da je Đoković fizički spreman, fleksibilan i dobrog zdravlja, kao i da su pripreme za AO odlično odrađene.