Troicki se mučio, svađao sa sudijom i pobedio Lorencija

ATP 18. jan 20175:30
Getty Images, Matt King

Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Australijan Opena. Srpski teniser je i drugi put igrao pet setova na turniru i savladao Italijana Paola Lorencija sa 6:3, 1:6, 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.

Troickom je bilo potrebno više od tri i po sata da obezbedi duel u trećem kolu sa Stanom Vavrinkom.

Srbin nije odigrao konstantan meč protiv iskusnog Lorencija, dozvolio mu je čak 16 brejk prilika. Ipak, u tim situacijama je uglavnom bio dobar pošto je samo četiri puta izgubio svoj servis. Iako je Troicki osvojio svega četiri poena više ukupno, važne poene je odigrao dobro, bio je koncentrisan i zasluženo prošao dalje. Srpski teniser je i u prvom kolu odigrao pet setova, protiv tenisera iz Bosne i Hercegovine Damira Džumhura.

U završnici meča 29. nosilac ponovo je imao nesuglasica sa sudijom u stolici. Ovoga puta je to bila Hrvatica Marija Čičak pa je prepirka bila na jeziku dobro poznatom i brojnim srpskim navijačima koji su bili na tribinama terena 7. Pri rezultatu 4:3 u petom setu za Viktora, na servis Lorencija, Srbin je imao brejk loptu i odigrao bekhend paralelu koja je apsolutno bila van domašaja Italijana. Linijski sudija je uzviknuo aut. Pošto je čelendž pokazao da je lopta zakačila liniju, bilo je logično da poen bude dosuđen Troickom.

Ipak, Marija Čičak je odlučila da se poen ponovi, što je prouzrokovalo burnu reakciju realno oštećenog Troickog. Srpski teniser pokušavao je da ubedi i Lorencija da objasni sudiji kako nikako nije mogao da stigne do lopte. Čičak je sve vreme koristila argument da je odluka linijskog sudije, koja je usledila pre udarca, uticala da Lorenci ne može nesmetano da odigra. Ipak, bes zbog ovakve odluke Troicki je dobro kanalisao, do kraja meča je uglavno udarao lopticu iz sve snage i precizno pa se plasirao u treće kolo. Pobedu je znao da proslavi sa prilično bučnim navijačima.

U narednoj rundi takmičenja protivnik će mu biti Stan Vavrinka. Švajcarac je dobio svih sedam prethodnih duela, poslednji ove godine u Brizbejnu u dva seta.