Peti dan: JJ otvara program, Mari i Troicki pred zoru

ATP 19. jan 201712:24 > 12:28
Michael Dodge/Getty Images

Petog dana Australijan Opena na teren će izaći prvi nosioci u obe konkurencije Endi Mari i Andželik Kerber, ali i igrači iz regiona Jelena Janković, Viktor Troicki, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Danka Kovinić, Mirjana Lučić Baroni, Katarina Srebotnik i Andreja Klepac

Od igrača iz regiona prva na teren izlazi Jelena Janković, koja od 1:30 na Hajsens Areni igra protiv osmog nosioca Svetlane Kuznjecove. Posle njih dve na teren izlazi prvi nosilac u muškoj konkurenciji Endi Mari, koji svoj meč trećeg kola igra protiv Sema Kverija.

Negde oko 5 časova po srednjeevropskom vremenu na teren Rod Lejver Arene izlaze Viktor Troicki i Sten Vavrinka. Pre njih igra prvi nosilac kod dama Andželik Kerber protiv Kristine Pliškove, a posle Vavrinke i Troickog počinje večernji program oko 9 časova. Prvo izlaze domaća nada Ešli Barti protiv Britanke Mone Bartel, a posle njih poslednji meč na Lejveru igraju Rodžer Federer i Tomaš Berdih.

U konkurenciji dublova biće u akciji nekoliko igrača sa ovih prostora. Prvi meč na terenu 7 od 1 čas posle ponoći igraju Ivan Dodig u paru sa Marselom Graniljersom protiv švedsko-novozelandske kombinacije Robert Lindšted/Majkl Vinus. Na terenu 8 drugi meč, negde oko 3 časa posle ponoći igraju hrvatsko-američka kombinacija Nikola Mektić/Brajan Bejker protiv austrijsko/pakistanskog para Jirgen Melcer/Aisam Ul Hak Kereši. Na istom terenu, ali poslednji meč, oko 7 časova igraju Danka Kovinić i Lara Zigemund protiv Jaroslave Švedove i Vanje King.

Na terenu 13 poslednji meč, oko 8 časova igraju Mirjana Lučić Baroni i Andrea Petković protiv Luize Čiriko i Elize Mertens. Na terenu 20 biće dve takmičarke iz Slovenije. Katarina Srebotnik u paru sa Saisai Ženg igra drugi meč i očekuje se da počne oko 3 časa a rivalke su Amerikanke Loren Dejvis i Megan Maulton Livaj, dok posle njih na teren izlaze Andreja Klepac i Marija Hoze Martinez Sančez iz Španije protiv Gabrijele Dabrovski i Mihaele Krajiček.