"Gledajte sad Novakov mentalni sklop, ne rezultate"

ATP 28. feb 20171:33 > 1:36
Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Tod Vudbridž, nekadašnji svetski broj jedan u dublu, kaže da Novak Đoković učešćem na turniru u Akapulku šalje poruku svojim rivalima.

“Kao da kaže: ’U redu, osećam da sam malo bio u pozadini, sada se resetujem i krećem ponovo’. Uvek je dobar znak da igrač trenira dugoročno kada zaigra na nižem nivou turnira kako bi odigrao koji meč više. Teniseri Đokovićevog nivoa prave dogovore sa turnirima 12 do 18 meseci unapred, nekada i godinama. Njegova odluka da prihvati vajld-kard u Akapulku donesena je u poslednjem minutu, što znači da on oseća da su mu potrebni mečevi kako bi izoštrio igru“, kaže Australijanac i dodaje:

“Ja to čitam kao slanje poruke drugim igračima da želi da se vrati na nivo iz 2015. Kada je osvojio Rolan Garosa, izgledalo je da je ostvario sve svoje ciljeve. U poslednje vreme kao da se muči sa motivacijom i potrebno mu je da ponovo proceni ciljeve kako bi dobio volju. Koliko Gren slem titula želi da osvoji? Koliko puta želi da pobedi na Rolan Garosu? Koliko nedelja želi da bude na mestu broj jedan“.


Vudbridž ističe da je Serena toliko motivisana jer juri rekord Margaret Kort od 24 Gren slem titule, a naglašava da će Đoković i njegov tim u sledeća tri turnira pokušati da postave osnovu za novi vrhunac forme.

“U tom kontekstu, narednih nedelja rezultati nisu toliko važni koliko je važan njegov mentalni sklop na terenu. U prethodnih šest meseci delovao je frustrirano i smeteno. Možda ne bude igrao dobro narednih nedelja, ali ako se bude ponašao drugačije, imaćemo pokazatelj kakvog ćemo Novaka gledati ubuduće“, zaključio je Vudbridž.

U prvom kolu turnira u Akapulku Đoković se sastaje sa Martinom Kližanom.