Može li Federer da se vrati na prvo mesto?

ATP 21. mar 201710:59 > 11:03
Podeli:
Kevork Djansezian/Getty Images

Tod Vudbridž, nekadašnji prvi teniser sveta u dublu, smatra da će Rodžer Federer ponovo napasti prvo mesto na svetu posle vrhunskih rezultata na startu godine i titula u Melburnu i Indijan Velsu.

“Sada Rodžer mora sebi da postavi pitanje o kojem nije mislio na početku godine: ‘Sada imam realnu šansu da se vratim na broj jedan. Da li je to ono što želim? Ili ostajem pri umerenom rasporedu i ciljam Vimbldon i US open?‘ Rekordi su ono što pokreće Rodžera, on je malo kao Serena u tom pogledu. Osvojio je Australijan opena i sada sigurno razmišlja: ‘Mogu da osvojim i 19. GS“, kaže 45-godišnji Vudbridž i dodaje:

“Uopšte ne sumnjam da veruje da može da dođe i do broja jedan na svetu pomovo. Ako se to desi, postao bi najstariji broj jedan u istoriji, još jedan broj jedan u njegovoj biografiji. Jedno od pitanja, ipak, jeste stanje njegovog tela – ne znamo da li bi ono podnelo sve turnire i sve mečeve koji su potrebni da bi se došlo do prvog mesta“.

Vudbridž, koji je bio i 19. igrač sveta u singlu, ističe da Federer igra bez pritiska jer je već uveliko prevazišao svoja očekivanja.

“Pre dve nedelje rekao bih vam da će Rodžer punu pažnju posvetiti Vimbldonu, ali sada mora da se zapita šta će još da ubaci u raspored – Rolan Garos, možda i Madrid na kojem je brza šljaka. Sjajan početak otvorio je Pandorinu kutju pozitivnih pitanja na koja Federer mora da odgovori“, kaže Australijanac i predviđa:

“Verujem da Rodžer lagano može da završi sezonu na mestu broj dva. A ako ostan fit, i uzimajući u obzir sve što Mari brani i Novakovu formu, Rodžer zaista ima realnu šansu da se vrati na presto“.

Federer je do sada 302 nedelje proveo na čelu ATP liste, najviše u istoriji, a trenutno je na šestom mestu.