Istanbul: Južnji i Tomić do pobede posle tri seta

ATP 1. maj. 201721:58
Podeli:
Bradley Kanaris/Getty Images

Rožerio Dutra Silva, Bernard Tomić, Mihail Južnji, Džordan Tompson, Stiv Darcis i Jirži Veseli uspešno su startovali na ATP turniru u Istanbulu.

Brazilac Dutra Silva bio je bolji od kvalifikanta Rikarda Belotija 3:6, 7:6, 7:6 posle nešto više od dva časa igre. Posle lošijeg izdanja u prvom setu i taj brejka u drugom Brazilac je uspeo da dođe do svoje igre i plasira se u narednu rundu.

Dutra Silva će se u sledećem kolu sastati sa Bernardom Tomićem koji je savladao Muhameda Safata sa 5:7, 7:5, 6:3. Tomić je posle niza poteškoća sa servisom u prvom setu nametnuo svoj tempo igre i tako zakazao susret sa Brazilcem.

I Mihail Južnji je trijumfovao posle tri seta. Rus je bio bolji od Turčina Cema Ilkela 3:6, 6:3, 6:3, a u narednoj rundi će se sastati sa pobednikom duela između Borne Ćorića i Dušana Lajovića koji je na programu u utorak.

Džordan Tompson je plasman u naredno kolo obezbedio savladavši Španca Adriana Menendes-Maserijasa 6:7, 6:0, 6:0. Kvalifikant Menendes-Maserijas prižao je otpor samo u prvom setu, pa je Džordan lako priveo meč kraju. Australijanca očekuje duel sa trećim nosiocem Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Jedini koji je pitanje pobednika rešio u dva seta je Belgijanac Stiv Darcis. Darcis je bio bolji od Dudija Sele 7:5, 6:4, pa je tako zakazao duel sa Čehom Jiržijem Veselim, koji je pobedio Marsela Granolersa 7:5, 2:6, 6:4.

U utorak će snage odmeriti Borna Ćorić i Dušan Lajović, Markus Bagdatis i Viktor Troicki, a na teren će izaći i Laslo Đere i Danijel Brends.