Đoković: Želim da stvaram istoriju za sebe i za tenis

ATP 7. maj 201713:42 > 13:45
Clive Brunskill/Getty Images Sport

Drugi teniser sveta Novak Đoković istakao je da mu je promena tima bila preko potrebna kako bi prekinuo niz loših rezultata, ali i da neće žuriti sa imenovanjem novog trenera.

Srbin je u petak otkrio da je prekinuo saradnju sa dugogodišnjim saradnicima, trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gephradom Fil-Gričom i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem, pa je na Masters u Madridu došao sam.

„Još razmišljam ko bi mogao da mi bude trener. Jasno je da to mora biti neko ko ima slično iskustvo kao ja. Odluka da se rastanem sa timom nije bila laka ni za koga, ali svi smo osetili da je neophodno da otpočnemo novo poglavlje. Bila je to zajednička odluka i nikada neću moći njima trojici dovoljno da zahvalim za žrtvu, profesionalizam i prijateljstvo. Ipak, u momentu sam u kome verujem da će promena doneti nešto bolje. Ne mislim da sam nesposoban da jedno vreme radim sam“, raportirao je Đoković novinarima u Madridu.

Pred početak četvrtog Mastersa u sezoni, Novak je trenirao sa bartom Markom.

„Ovako nešto se dešava prvi put u mojoj karijeri, ali sam spreman da prihvatim situaciju u kojoj sam. Osećam se prijatno, motivisan sam i spreman za takmičenje na najvišem nivou. Toliko godina sam bio u vrhu i nisam zaboravio kako da udaram lopticu. Želim da iskusim i nešto novo i da vidim šta će se desiti u narednih nekoliko godina.“

Od početka sezone Đoković je zabeležio 14 pobeda i četiri poraza. Posle osvojene titule u Dohi, doživeo je poraze u drugom kolu Australijan Opena, četvrtfinalu Akapulka, četvrtom kolu Indijan Velsa i četvrtfinalu Monte Karla.

 „Kada počneš da gubiš, preispituješ svoju igru, analiziraš je i pokušavaš da je unaprediš. Želim da nastavim da stvaram istoriju za mene i tenis. Nekada vas teška vremena vode na najlepše destinacije. U poslednjih šest meseci nisam imao dobre rezultate kao nekada i to je možda razlog zbog kojeg mi je trebala promena.“

Upitan da prokomentariše trenutnu poziciju ‘velike četvorke’ Novak je imao zanimljiv odgovor.

„U ovom momentu ne mogu da se poredim sa Endijem, Rafom i Rodžerom. Oni imaju svoje timove, ja nemam i to je nešto što ne ide u moju korist. Međutim trenutno sam usredsređen samo na sebe, trudim se da budem najbolji što mogu i kao čovek i kao teniser. Osećam se dobro u svojoj koži i verujem da sam napravio pravu odluku“, zaključio je Đoković.

Aktuelni šampion Novak Đoković odbranu titule započeće protiv domaćeg takmičara. U drugom kolu ga čeka pobednik meča Tomi Robredo – Nikolas Almagro.