Beker neće o Imasu: Voleo bih da je Andre ranije došao

ATP 25. maj. 201710:12 > 10:13
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Beker uveren je da će saradnja drugog tenisera sveta i Andrea Agasija dati rezultate, istakavši da bi u ovom momentu ipak dao prednost Rafaelu Nadalu na drugom Gren slemu u sezoni.

Posle poraza u finalu Mastersa u Rimu od Aleksandra Zvereva, Novak Đoković ozvaničio je saradnju sa legendarnim Andreom Agasijem, koji će sa njim provesti neko vreme tokom drugog Gren slema u sezoni.

„Ta saradnja za mene nije iznenađenje. Mogli smo o tome da slušamo već neko vreme. Imao sam informacije od Novaka i njegovok tima. Andre je odličan izbor! Karakter Agasija i činjenica da je uključen u rad Fondacije Novaka Đokovića su vrlo važni. Mislim da su savršen par. Voleo bih da su počeli u Monte Karlu, a ne da im je prvi turnir Rolan Garos.Tako bi imali više vremena da se naviknu jedan na drugog. Želim im svu sreću sveta i nadam se da će imati uspeha. Mnogo toga zavisi od naredne sedmice, ali dobro znam Andrea. Ovo bi mogla da bude dobitna kombinacija“, siguran je Beker.

Drugi teniser sveta je otkrio da se u proteklom periodu svakodnevno čuo sa Agasijem, te da će se bolje upoznati tokom Rolan Garosa i da još nema dugoročnog dogovora.

„Odluka da li ćete pristupiti nečijem timu zavisi i od toga ko vas zove. Novak Đoković nije bilo ko, on je jedan od najboljih svih vremena. Bio sam u sličnoj situaciji pre četiri godine. Zove vas, želite da prihvatite, da se nađete s njim i pričate o tenisu…“

Pošto se u decembru rastao sa Bekerom, Đoković je posle Mastersa u Monte Karlu prekinuo saradnju i sa ostatkom tima, u kome su deset godina bili Marijan Vajda, Miljan Amanović i Fil Grič. Na turnirima koji su usledili pratio ga je brat Marko, a u Madridu i Pepe Imas.

„Dugo znam Novaka. Mislim da nije uredu da insajder priča o celoj situaciji sa Imasom. Srećan sam što je Andre tu. Ostalo je Novakova odluka.“

Posle osvojenog Rolan Garosa prethodne godine srpski teniser nije ostavriovao rezultate koji su se od njega očekivali. Evidentno je bilo da mu nedostaje motivacije, a i sam Novak je isticao da se osetio ’emotivno praznim’ pošto je podigao pehar na stadionu ‘Filip Šatrije’.

„Igrači prolaze kroz emocije, imaju uspone i padove i na kraju se vratite. Sa Novakom taj proces traje nešto druže, ali je na pravom putu sada. Shvatio je da mora da menja nešto. Kada imate tako dugu uspešnu karijeru, ne može svaka godina da bude uspešna. To se zove evolucija, to je zrelost. On se bori sa sobom. Novak je danas drugačiji igrač nego što je bio sa 20 godina, ima drugačije prioritete. Ali duboko u sebi on voli tenis, voli da se takmiči i pobeđuje, to je nešto što se nikada neće promeniti“, uveren je Beker.

Clive Brunskill Getty Images

Krajem prethodne godine Đoković je izgubio prvo mesto na ATP listi, koje je preuzeo Endi Mari. Međutim, i Britanac je imao problema sa formorm ove sezone, pa je u nizu loših rezultata do titule stigao samo na turniru u Dubaiju.

„Sviđa mi se Endi, njegov tim, ali mi se ne dopada ono što vidim na terenu. Ne znam šta se dešava sa njim, mislim da nikada bijedan broj jedan nije imao tako lošu fazu. Razmišljao sam o teniserima koji su ranije bili na vodećoj poziciji koji su imali lošu sedmicu, nekoliko turnira, ali sa njim je to već cela godina. Nije jedan od favorita u Parizu. Mora da se koncentriše da dođe do druge sedmice i da, u podsvesti, razmišlja o sezoni na travi jer je tu najbolji. Ali još jedan rani poraz bi bio loš za njega.“

Upitan da li će Novak, koji brani titulu, biti najveća prepreka Rafaelu Nadalu na putu ka desetom trofeju na Rolan Garosu, Beker je bio jasan.

„Video sam obrise starog Novaka u Rimu, naročito u polufinalu i finalu. Ali u ovom momentu dajem prednost Rafi.“

Drugi Gren slem u sezoni počinje 28. maja, a završiće se 11. juna.