Čilić: Ne znam dokle mogu, ne pitam se samo ja

ATP 1. jun 201715:02 > 15:05
Julian Finney/Getty Images

Hrvatski teniser Marin Čilić izjavio je da oseća da nikada nije igrao tako dobro, kao ove sezone na šljaci.

U drugom kolu Rolan Garosa Čilić je savladao Rusa Konstantina Kravčuka sa 6:3, 6:2, 6:2.

„Idem korak po korak. To je najvažnije. Moram da ostanem fokusiran na svoju igru. Ne znam koliko daleko mogu da idem, ne pitam se samo ja. Zadovoljan sam kako igram. Poslednja dva meča su bila zaista kvalitetna. Od početka do kraja sam pravio pritisak, dobro sam servirao, pazio sam na kratke lopte“, objasnio je Čilić.

Novinare je na konferenciji za medije zanimalo koliko hrvatskom teniseru pomaže rad sa Jonas Bjerkman, nekada četvrtim na svetu u singlu i prvim u dublu.

„I više nego spreman sam da radim sa njim na igri uz mrežu. To je nešto o čemu smo i pričali kada smo počeli saradnju. Poboljšao sam se u tranziciji od osnovne linije ka mreži. Osećam da sam bolji i sa kratkim loptama. Pokušavam da pravim pritisak prvim servisom i da tu tražim šanse. Za sada ide dobro. Imam osećaj da u poslednjih nekoliko nedelja igram najbolji tenis, konstantno sam na visokom nivou. To mi daje samopoudanje“, dodao je Čilić.

U trećem kolu rival Hrvatu će biti Španac Felisijano Lopes koji je posle gotovo četiri sata igre savladao Davida Ferera.