Kurijer: Novak ne može da se osloni na "mir i ljubav"

ATP 7. jun. 201714:44 > 15:00
Podeli:
Bradley Kanaris, Getty Images Sport

Legendarni američki teniser Džim Kurijer je, posle poraza Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa od Dominika Tima, istakao da se srpski igrač nije borio, a da je jedan od razloga za to, prisustvo "duhovnog trenera" Pepea Imaza.

Kurijer, koji je dva puta u karijeri osvojio Rolan Garos, kaže da „filozofija mira i ljubavi“ nije nešto što može uvek da pomogne kada je „gusto“.

„Nastaje problem kada imate u timu osobu kojoj je sve ‘mir i ljubav’, a deo je ekipe više od godinu dana. Na tako nešto ne možete da se oslonite kada ste u problemu“, rekao je Kurijer za britanske medije, slikovito opisujući da je Đoković „u rupi“.

Iako je pristustvo španskog „gurua“ Pepea Imaza u timu Novaka Đokovića tema koju mediji već duže obrađuju, Kurijer je naveo još jedan razlog za poraz.

„Novak nije pokazao da želi da se bori, a to je možda i zbog vetrovitih uslova. On mrzi da igra na vetru. Činilo se da je već prihvatio konačan rezultat i dok nije sve bilo rešeno“, dodao je Kurijer.

Amerikanac je podržao odluku Novaka Đokovića da u svom novom timu ima Andrea Agasija.

„Andre zna kako da se izbori sa ovakvim situacijama. On će znati koja pitanja treba da se postave da bi Novak ostavio ovo stanje iza sebe i krenuo napred. Ali i dalje ostaje još otovrenih pitanja oko Novaka, na i oko terena“, zaključio je Kurijer.