Grič: Imaz nije ludi guru, on je dobar čovek!

ATP 15. jun. 20171:28 > 1:29
Podeli:
Getty Image/Julian Finney

Gebhard Grič, sada već bivši kondicioni trener Novaka Đokovića, kaže da nikada nije upoznao osobu koja bolje uči od srpskog tenisera.

On je istakao i da je u medijima stvorena neverovatno loša slika o Pepeu Imazu koji pomaže Novakovom bratu Marku i često je na mečevima srpskog asa.

„Novakov brat je pre nekoliko godina upoznao nekoliko Španaca na Fjučersu koji su bili u akademiji Pepea Imaza. Počeo je sa njima da trenira u Marbelji. Onda je i Novak počeo da trenira tamo. Smatrao je da je okolina veoma pozitivna, ne samo što se sporta tiče. On sada praktično živi u Marbelji“, objasnio je Grič kako je došlo do saradnje sa španskim stručnjakom.

On kaže da se Đoković od tada mnogo promenio kao osoba, ali na bolje.

„Novak se drastično promenio od tada. Sada je izbalansiraniji, otvoreniji je, tolerantniji. Promena je pozitivna. Novak je srećna osoba“, kaže Grič i dodaje:

„Imaz pomaže drugima. Ja ga veoma dobro poznajem i to kako je predstavljen u medijima kao ludi guru je baš loše, to nije realno. Neću ulaziti u to kakav je kao teniski trener, ali pomogao je mnogima. On je veoma dobra osoba.“

Grič je osam godina proveo sa Đokovićem na turu i kaže da ga srpski teniser inspiriše.

„Svi smo mnogo naučili jedni od drugih, ali svakako najviše od Novaka. Bio sam impresioniran kako je uspevao da se motiviše svaki dan. Veoma je retko videti tako nešto. Nikada nisam upoznao nekoga ko bolje uči, on je veoma zanimljiva osoba.“