Pepe Imas: Ne mešam se u teniske stvari Novaku

ATP 29. jun 20179:02 > 9:03
Podeli:
Julian Finney, Getty Images Sport

Španac Pepe Imas izjavio je da se ne oseća krivim zbog pada forme Novaka Đokovića, ističući da su njegove metode rada dale rezltate pre četiri godine, kada je upoznao srpskog tenisera.

U periodu od Mastersa u Monte Karlu, kada je najbolji srpski teniser otpustio trenere Marjana Vajdu, Gebharda Fil Griča i Miljana Amanovića, pa do početka Rolan Garosa, kada mu se priključio Andre Agasi, Đokovićev tim činili su Imas i brat Marko.

Španski guru svoj rad zasniva na širenju mira i ljubavi, što su mnogi osporavali, ističući da to Đokoviću nije dovoljno za povratak u svetski vrh.

„Bio sam zlostavljan jer nisam ostvarivao ono što su drugi želeli ili očekivali od mene. To me je povređivao. Zbog toga sam imao problema sa hranom, bio sam bulimičan. Pokušavao sam da njome nadomestim prazninu koju sam osećao. Onda sam shvatio da su poštovanje i ljubav prema sebi rešenje. Pokušao sam sa drugima da podelim ono što je pomoglo meni“, objasnio je Imas, a onda otkrio i kako je došlo do saradnje sa Đokovićem:

„Marko je imao loš period i pokušao sam da pomognem njemu. Njegova porodica i Novak su želeli da znaju šta se dešava i tako je priča počela pre četiri i po godine.“

Na pitanje kako se oseća povodom toga što ga mnogi smatraju krivcem za pad u igri najboljeg srpskog tenisera, Španac je odgovorio da se ne smatra odgovornim.

„Sa Novakom delim samo lično iskustvo. Nemam nikakvu ulogu što se tenisa tiče. Primetno je da sam mu pomogao pre četiri godine jer nije gubio intenzitet ili energiju. Ne osećam se krivim za Novakov pad. Osvajanju Rolan Garosa prošle godine je prethodilo šest ili sedam godina napornog rada. U tom periodu on nije uviđao značaj odmora, koji je morao da napravi, ali bilo je teško jer su ga onda čekali Vimbldon i Olimpijske igre. On je svež još od početka ove godine, želi da ponovo pobeđuje, ali dođu vremena kada više nemate rezervi u telu.“

Đoković se trenutno takmiči na turniru u Istbornu, a od naredne nedelje ga očekuje i Vimbldon.