Novakovo rešenje za težak žreb Vimbldona – Mario Ančić

ATP 1. jul 20178:26 > 8:26
Podeli:
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Nekada sedmi teniser sveta Hrvat Mario Ančić otkrio je da će za vreme Vimbldona biti u stručnom štabu Novaka Đokovića.

Još od kako je srpski teniser počeo saradnju sa Andreom Agasijem pred Rolan Garos, Đoković je isticao da će timu priključiti još jedno ‘stručno lice’. Izbor je pao na Hrvata Marija Ančića, prenose Sportske novosti.

Već sam imao isplaniran dolazak na Vimbldon, ali tek u drugoj nedelji turnira, kada je trebalo da budem stručni komentator za BBC i, ujedno, da igram na turniru veterana. Taj angažman za BBC ću otkazati, iako sam mu se radovao, bilo bi mi prvi put, a što se tenisa tiče, to ću odlučiti na licu mesta. Ionako je reč o egzibiciji’„, rekao je Ančić

Hrvat je samo tri godine stariji od Đokovića, a profesionalnu tenisku karijeru završio je sa samo 27 godina, zbog brojnih povreda, posle čega se posvetio studijama u Sjedinjenim Američkim državama.

Tokom karijere osvojio je tri titule, a najveći uspesi na Gren slem turnirima su mu polufinale Vimbldona 2004. godine i četvrtfinale Rolan Garosa dve godine kasnije.

Turnir na Ol Ingalnd klubu počinje 3. jula, a prvi rival Đokoviću biće Slovak Martin Kližan.

Srpski teniser trenutno se takmiči na turniru u Istbornu, na kome će u subotu igrati finale protiv Francuza Gaela Monfisa.