Kvalifikant propustio priliku: Skrhan sam

ATP 3. jul. 201720:00
Podeli:
Michael Steele, Getty Images

Australijski teniser Endru Vitington bio je utućen posle poraza od 3:1 protiv Brazilca Tijaga Monteira, naročito pošto je poveo sa 1:0 u setovima i poslednja dva dela igre izgubio u taj-brejku.

Australijanac je prošao tri kola kvalifikacija i imao je šansu da nastavi sa sjajnim vimbldonskim pohodom u meču protiv 100, tenisera sveta, ali je u poslenja dva seta ipak pao i dopustio Monteiru da se plasira u narednu rundu u kojoj će igrati protiv Karena Hačanova.

Zaista sam skrhan, imao sam veoma dobru priliku da nastavim da živim ovaj san. Treba ipak da se koncentrišem na pozitivno – tri meča koja sam dobio posle zaostatka. Danas mi, izgleda, nije bilo suđeno.

Vitington je potom dao komentar finiša meča u kojem nije bio na visini zadatka.

U četvrtom setu sam bio prilično loš – izgubio sam svoj servis, samim tim i brejk. Nisam servirao kao u kvalifikacijama, a nedostajalo mi je i energije.“

Novinare je na konferenciji posle meča zanimalo da li je važnost meča u glavnom žrebu singla na velikom turniru uticala na igru 23-godišnjaka.

Ne mislim da je to mnogo uticalo na mene. Igrao sam neke bitne mečeve pre, naravno da sam ipak imao tremu, ali nije to bila klasična trema. Osećao sam da imam energije i veselio sam se ovoj prilici, ali nažalost, nisam uspeo da se plasiram u narednu rundu turnira. I dalje sam u igri u dublu, pa se nadam da će moj boravak na Vimbldonu trajati još. Čekam da se turnir završi, pa ću onda dublje razmisliti o svom učešću na njemu.“

Vitington je potom govorio i o planovima za turnire koji slede.

Za sada samo želim da fizički budem što spremniji. Kada to uspem i budem dovoljno mentalno uravnotežen, onda ću moći svima da pokažem šta znam. Bio sam dobar, pobedio sam trojicu kvalitetnih igrača u kvalifikacijama, pa ću nastaviti da radim tokom leta„, zaključio je Australijanac posle verovatno najvećeg meča svoje mlade karijere.