Bozoljac za SK: Tu je servis, nabodem neki volej…

ATP 7. jul 201711:20 > 11:21
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images

Pričajući sa ekipom Sport Kluba posle plasmana u drugo kolo, Ilija Bozoljac je otkrio zašto je Flavio Ćipola otišao u Rim pole kvalifikacija Vimbldona i kakve su im ambicije pred nastavak takmičenja.

Srpsko-italijanski dubl savladao je kipransko-tunižansku kombinaciju Markus Bagdatis-Malek Žaziri sa 6:7(4), 6:2, 6:2, 6:2 u prvom kolu Gren slema u Londonu, a Bozoljac je objasnio kako su se on i Ćipola uopšte našlo u glavnom žrebu.

„Ni Ćipola ni ja nismo igrali dugo zbog povrede, ali imamo zaštićeni renking. Obojica smo stigli u London nekoliko sati pred prvi meč kvalifikacija, dobili smo taj duel, ali smo nažalost drugi nesrećno izgubili sa 7:6, 7:6. Upisali smo se kao laki luzeri, bili smo četvrti. Niko nije očekivao da ćemo da upadnemo, Ćipola se čak i vratio u Rim. Posle sam ga zvao, rekao mu da su već dva para upala, da se vrati jer bismo mogli i mi. On je došao sa malom torbom i dva reketa. Upali smo, imali smo i solidan žreb. U prvom kolu nam je pomoglo i što je Markos igrao tri seta singla. Igrali smo solidno, ništa specijalno“, kazao je Bozoljac.

Poslednji put na Gren slemu srpski teniser je igrao pre sedam godina, upravo na Vimbldonu. Na pitanje koliko je trenirao u poslednje vreme, odgovorio je:

„Poslednje vreme sam sa Jelenom Janković trenirao, ali ne baš puno. Tu je servis, nabodem neki volej, ritern ponekad… Ali šta je tu je, borba. Opušteniji sam, nemam neki pritisak da moram nešto da napravim. Igram iz ljubavi i to je najlepši osećaj. Žao mi je što nisam mogao i ranije ovako. Videćemo kao će da prođe, možda imam šansu i da osvojim turnir. Ja sam trener koji igra na Vimbldonu. Sada pomažem i Ćipoli koji igra sa mnom, opominjem ga da spusti kolena.“

Protivnici srpsko-italijanskog dubla za plasman u treće kolo biće austrijsko-hrvatski par Oliver Marah i Mate Pavić.

„Sa Marehom i Pavićem nikad nismo ni igrali“, uz osmeh je konstatovao, a onda dodao: „Igrao sam sa Pavićem u paru, talentovan je, levoruk, ima dobar servis, prvi volej, pravi dublaš po knjizi. Mareh je čudan, snalazi se. Nema neverovatan adut, ali ni manu. Međutim imamo i mi naše šanse.“