Bozoljac i Ćipola zaustavljeni, kraj i za braću Brajan

ATP 8. jul 201719:28 > 19:45
Podeli:
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da se plasira u treće kolo u konkurenciji dublova na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je u paru sa Italijanom Flaviom Ćipolom poražen od Olivera Maraha i Mate Pavića.

Austrijanac i Hrvat su slavili rezultatom 6:7 (4-7), 6:4, 6:2, 6:3, posle dva sata i 25 minuta borbe, pa će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz susreta Džej Klark/Markus Vilis – Pjer Ig Erber/Nikolas Mau.

Bozoljac i Ćipola su tako završili učešće na turniru, na koji su dospeli kao „laki luzeri“ posle neuspeha u kvalifikacijama. Italijan se čak već bio vratio kući, ali je posle informacije o slobodnom mestu u kosturu avionom brzo došao u London, gde je sa Srbinom eliminisao Bagdatisa i Žazirija u prvom kolu. 

Iznenađenje dana u dubl konkurenciji „ide na dušu“ Belorusa Maksa Mirnjija i Poljaka Marsina Matkovskog, koji su pobedili legendarni američki dubl Boba i Majka Brajana sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5, 6:4. Matkovski i Mirnji će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Nikolasa Monroa i Novozelanđanina Artema Sitaka. 

Trijumf su u subotu ostvarili i prvi nosioci Henri Kontinen iz Finske i Džon Pirs iz Australije, koji su pobedili Britance Skota Klejtona i Džonija O’Maru sa 6:3, 6:4, 6:4. Njih očekuje duel protiv Hrvata Antonija Sančića i Francuza Iga Nisa.