Žurnal: Đoković 99% propušta US open!

ATP 24. jul 201710:48 > 10:50
Getty Images Sport, Julian Finney

Novak Đoković moraće da miruje između šest i 12 nedelja, rekao je za Sportski žurnal Zdenko Milinković, lekar reprezentacije i ortopedski hirurg.

“Na sledećem pregledu će se znati da li ta procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije“, rekao je Milinković za Sportski žurnal.

Dakle, Đoković 99% neće igrati na US openu, kao ni u polufinalu Dejvis kupa sa Francuskom u septembru a sva je prilika da će pauzirati do kraja sezone.

“Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija“, rekao je Milinković i dodao:

“Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga“.

Novak je stigao u Beograd i ove nedelje održaće konferenciju za medije na kojoj će saopštiti konačne planove za ovu godinu.