Agasi: Pratim srce i instinkt, zvali su me mnogi igrači

ATP 27. jul 201712:50 > 12:51
Podeli:
Michael Steele, Getty Images

Andre Agasi se obratio američkoj javnosti nakon vesti da će Novak Đoković propustiti ostatak sezone.

Legendarni igrač je potvrdio da će ostati uz srpskog tenisera i podrobno objasnio zašto je prihvatio baš njegov poziv.

Fizički, iskreno, nikada nisam video takvo telo, čoveka koji može tako da se kreće. Tako da, ako nešto valja, zašto to menjati, zar ne?

Mislim da sada sa 30 godina razmišlja o nekim novim stvarima, traži priznanje, hoće da se oseća ispunjenim na nekim drugim poljima, hoće da ostvari neke stvari nevezane za tenis. Zato o tenisu sada razmišlja malo drugačije, a kada razmišljate drugačije o drugim stvarima, treba razmišljati drugačije i o tenisu, tražiti druga rešenja, jer on sada prolazi kroz ono kroz šta svaki čovek prolazi, tako da svi zajedno moramo da poradimo na tome da nađemo rešenje za njegove probleme i nadam se da ćemo uspeti.

Na pitanje zašto je prihvatio Novakov poziv, Andre je odgovorio detaljno i emotivno.

Ja u svom životu pratim srce i instinkt, zvali su me mnogi igrači, baš mnogi igrači, ali ono što on radi je veoma lično, veoma intenzivno, veoma poštujem to i želeo sam šansu da ga upoznam detaljnije i da radim sa njim. Kao što sam rekao, to je bio instinkt, on me je zvao, ja sam pristao, nadam se da mogu da pomognem Đokoviću, ne samo zbog njega, nego zbog tenisa uopšte, nema to nikakve veze sa novcem, nisam tu zato što primam platu, to nije više ono što me vuče u životu, vuče me to da pomognem Novaku, da se vrati na najviši mogući nivo igre i da uspe u životu.

Rekao sam mu da ću mu pomoći na svaki mogući način, i dalje nije potpuno definisano šta je to, učićemo zajedno, to možda znači da osvoji još Grend Slemova, da radim sa njim, šta god mu treba, ja sam tu, ima moju posvećenost, jer ja ili radim nešto punim srcem ili ne radim uopšte.

Julian Finney Getty Images Sport

Agasi ne negira da će učiti zajedno sa Đokovićem.

Da, naravno, osetio sam da je ovo pravi trenutak u mom životu da probam ovako nešto, uopšte nisam morao da prihvatim ovaj poziv, ali bilo mi je veoma interesantno i sada sam celim bićem u tome.

I na kraju, Amerikanac ne sumnja da će se Novak vratiti na pređašnji nivo igre kada bude ponovo na terenu.

Nemam nikakve sumnje u to da će se vratiti na nivo da kada ga gledate, kažete: vau, ovo je neverovatno, on potpuno kontroliše igru.

On mora da želi to, a meni je dokazao da želi, mora da bude neko ko će da stane i razmisli kada mu nešto kažete, da detaljno vidi sve, a on definitivno to radi, definitivno menja stvari kada mu kažem nešto i zaista je lepo gledati taj proces.