Nadal o prvom mestu: Svako ima svoj put

ATP 28. jul 201710:48 > 10:48
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Španac Rafael Nadal izjavio je da veliki izazovi čekaju Rodžera Federera i njega do kraja sezone, ali da očekuje mnogo i od Endija Marija.

‘Kralj šljake’ je nedavno odbio specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru iz Serije 500 u Hamburgu, na kome je, plasmanom u polufinale, mogao da se vrati na prvu poziciju ATP liste. U prijateljskom razgovru sa ‘penzinisanim’ argentinskim teniserom Huanom Monakom, otkrio je i zašto je tako odlučio.

„Svako ima svoj put. Istina je da smo Rodžer i ja u poziciji da se nadmećemo za neke lepe stvari do kraja godine, ali to zavisi od toga šta ćemo raditi od sada pa do kraja. Videćemo šta će da se desi, onaj koji bude mogao da održi visok nivo duži period, biće u boljoj situaciji za prvu poziciju na listi. Ali to što se priča o nama, može da se kaže i za Marija… I mnoge druge igrače. Možda nisu imali najboljih šest meseci, ali ima kandidata“, kazao je Nadal.

Španac je ove sezone osvojio 10. titulu na Rolan Garosu, a prethodno je titule osvajao i u Madridu, Barseloni i Monte Karlu, čime se probio na drugu poziciju ATP liste, sa trenutnim zaostatkom od 285 bodova za vodećim Endijem Marijem.

„Prvo treba da budeš motivisan, to je ključ. Moje telo je sarađivalo, a bez toga bi bilo praktično nemoguće da ostvarim bilo šta. Prošle godine sam bio na visokom nivou pre nego što sam se povredio. Bio sam u prilici da odem na Rolan Garos i pokušam da ga osvojim. Ne kažem da bih trijumfovao, ali sam bio spremna da se takmičim. Telo jednostavno nije. Pre toga, 2015. godina je bila prilično teška mentalno. Sada sam pažljiviji nego pre“.

Na posletku, Monaka nisu zanimali samo profesionalni planovi Nadala, pa ga je upitao kada planira da osnuje porodicu, kao što su učinili i njegovi najveći rivali, Federer, Đoković i Mari.

„Voleo bih da imam decu. Ja sam porodični momak. Realnost je da godine prolaze, ali porodicu želim da osnujem tek kada mi sportske obaveze to dozvole. Ne znam da li je putovanje tokom cele godine idealno za tako nešto“, odgovorio je Španac.

Naredni turnir koji će Nadal igrati biće Rodžers kup u Montrealu, od 8. avgusta.