Agasi: Mnogi su me zvali, ali Novak…

ATP 31. jul 20170:09 > 0:10
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Legendarni američki teniser Andre Agasi deo je dugoročnih planova Novaka Đokovića, potvrdio je srpski teniser prilikom objavljivanja vesti da se neće više takmičiti u 2017. godini.

Đoković je odlučio da propusti ostatak sezone kako bi zalečio povredu lakta koja ga muči već više od godinu dana.

Agasi je rekao da su ga pre Đokovića zvali mnogi igrači, ali da je tek srpski teniser uspeo da ga nagovori da se vrati u tenis u ulozi trenera.

„Ja uvek pratim srce i instikt. Mnogi igrači su me zvali, ali ono što Novak radi je veoma intezivno, imam veliko poštovanje prema tome i želeo sam da ga upoznam bolje i radim sa njim“, rekao je Agasi koji je ponovo istakao da neće raditi za novac.

„Kao što sam rekao to je bio instikt. Kada me je on pozvao, pristao sam. Nadam se da mogu da mu pomognem, ne samo zbog njega, već zbog tenisa. Ovo nema veze sa novcem, ovo ne radim za platu. To me više ne vuče u životu. Samo hoću da pomognem Novaku. Da mu pomognem da se vrati na najviši mogući nivo igre. Nemam sumnje da će se on vratiti na nivo kada će oni koji ga gledaju reći: ‘Vau, ovo je neverovatno’.“

Srpski teniser poobarao je neke velike rekorde i već sada je jedan od najvećih igrača u istoriji tog sporta. Agasi dodaje da nema dilemu da kod Novaka postoji i dalje velika želja.

„On u potpunosti kontroliše igru. Dokazao je da želi da se vrati na svoj najbolji nivo. Rekao sam mu da ću mu pomoći na svaki mogući način. Učićemo iraditi zajedno. Tu sam za sve što mu treba.Posvećen sam mu. Kada radim nešto, radim to svim srcem ili ne radim uopšte.“

Đoković će se na teren vratiti na Australijan openu 2018. godine.