Džumhur srećniji od Felisijana, spasao tri meč lopte

ATP 4. avg 20178:40 > 8:40
Podeli:
Tom Dulat/Getty Images

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur plasirao se u polufinale turnira u meksičkom Los Kabosu, pošto je u uzbudljivom meču savladao Felisijana Lopesa sa 6:7 (2:7), 6:4, 7:6 (7:2).

Većim delom gotovo dvoipočasovnog meča od Španca su zavisila dešavanja na terenu. Pokušavao je četvrti nosilac da početnim udarcima rešava poene, što mu se i isplatilo u 11 slučajeva, ali je čak devet puta Lopes napravio i duplu servis grešku. Čekao je Džumhur svoje šanse, a onda ih odlično koristio, spasao je u trećem setu i tri meč lopte rivala, da bi na posletku izborio polufinale.

Bolje je Džumhur i počeo meč, pošto je već na startu napravio brejk. Ipak, Španac je uzvratio u četvrtom gemu, da bi sigurnijom igrom u tajbrejku dobio prvi set.

U drugom je Džumhur bio konstantniji, već u šestom gemu je oduzeo servis rivalu. Iako je u devetom Lopes došao do ribrejka, mlađani Damir je u poslednjem gemu bio sigurniji pa se izborio za treći set.

U seriji brejkova u nastavku, Džumhur je imao 5:3 i servirao je za meč. Međutim, izgubio je dva uzastopna gema kada je izvodio početni udarac, pa je Španac imao dve vezane, a onda i treću meč loptu. Ipak, izborio se Džumhur za brejk i dodatni gem, u kome je iskoristio psihološku prednost za veliku pobedu.

U borbi za finale rival će mu biti drugi nosilac Amerikanac Sem Kveri.