"Novak i Endi nisu kao Rodžer, potrebni su im mečevi"

ATP 29. sep. 201710:15
Podeli:
Getty images/Brendon Thorne

Legendarni australijski teniser Pet Keš izjavio je da će Endiju Mariju biti teže da se vrati takmičenjima nego što je to slučaj sa Novakom Đokovićem, pošto je 'njegova povreda ozbiljnija'.

Sezonu koja je u toku obeležili su povratak Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su osvojili po dve Gren slem titule, ali i problemi Novaka Đokovića i Endija Marija, koji su se zbog povreda povukli sa preostalih turnira.

„Potrebni su im mečevi, ako žele da se vrate na vrhunskom nivou. Federer je bio izuzetak… On je imao neverovatnu sezonu iako je propustio prethodne pola. Za Marija će biti teško jer odista povređen, sa Đokovićem je malo drigačije. Njegov lakat nije dobro, ali nije ni toliko strašno. Verujem da će u januaru Fedrerer ponovo biti favorit, dok će mu glavni konkurent biti Nadal“, kazao je Keš.

Pored pomenutog dvojca, sa povredama su se ove godine mučili i Stan Vavrinka i Miloš Raonić, pa je bilo više prostora za mlađe igrače da se istaknu.

„ATP promoviše mlade jer bi neki od njih trablo da predstavljaju novu generaciju, s obzirom na godine Nadala, Federera i Đokovića. Publika je svesna da će se oni jednog dana povući. ATP radi dobar makretinški posao, ali to su još mladi igrači i treba im nekoliko godina da sazreju. Na US Openu i Vimbldonu smo imali Čilića koji se borio… Tokom ove godine bilo je previše povreda. Imali su prostora, ali moraju da budu konstantniji, treba im još dve ili tri godine. Nik kirjos je talentovan, ima dobre udarce, snažan i sve to će ga učiniti Gren slem šampionom. Osvojiće nešto sigurno kada se Federer, Nadal, Mari i Vavrinka povuku… Ne smemo zaboraviti Zvereva“, rekao je Keš i dodao:

„Svi vole Federera, on se odlično kreće, pokreti su mu neverovatni… U mojoj zemlji ljudi cene dobar tenis, zato vole i Nadala i Đokovića, koji je toliko puta trijumfovao tamo. Mene raduje da ih vidim sve.“