Safin: Đoković se neće vratiti na stari nivo

ATP 27. nov 201712:34 > 12:37
Podeli:
Photo by Olivier Anrigo/Getty Images

Bivši ruski teniser, ali i bivši član ruskog parlamenta Marat Safin komentarisao je dominaciju "stare garde" u poslednjoj deceniji i uporedivši igrače iz "velike četvorke" došao do zaključka da se Novak Đoković neće vratiti u formu.

Safin je bio prvi teniser sveta, a u karijeri je došao do dve Gren slem titule. On je istakao da su u teniskom vrhu isti ljudi koji su na tom mestu bili i kada se on povukao 2009. godine.

Federer i Nadal su tu predugo, ali će se i to promeniti. Zameniće ih mladi igrači koji su brži i koji ostvaruju sjajan napredak. Aleksandar Zverev ima ogroman potencijal ali je još uvek premlad. Potrebno je samo da veruje u sebe„, otpočeo je priču Safin.

On je takođe rekao da je tenis mnogo zahtevniji na fizičkom nivou i da teniseri nemaju toliko vremena da razmišljaju.

Nadal je impresivniji od Federera. Rodžer ima sve što mu je potrebno da bude najbolji dok je Rafa za svaki svoj uspeh morao da radi. Očekujem da će njih dvojica i sledeće godine biti na svom nivou, dok sumnjam u povratak Đokovića. Mari ima svoje uspone i padove, ali verujem da ukoliko Španac i Švajcarac budu zdravi, niko drugi nema šanse„, zaključio je Safin.

Da li će Đoković demantovati Safina u praksi, videćemo od 29. decembra kada se najbolji srpski teniser vraća na teren.